Βαρουφάκης στο Star: Να μην αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές!

Πώς αιτιολόγησε την άποψή του

Τι δήλωσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, για την κάθοδο του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές     

Υπέρ της άποψης ότι το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» δεν πρέπει να αποκλειστεί από τη συμμετοχή του στις εκλογές στις 21/5/2023, τάχθηκε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στον Σπύρο Λάμπρου.

 Απορρίφθηκε ομόφωνα η αίτηση Κασιδιάρη για εξαίρεση τριών δικαστών        

«Όχι! Το λέω με βαριά καρδιά» απάντησε ο κ. Βαρουφάκης στη σχετική ερώτηση του Σπ. Λάμπρου και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να μην υπάρχει το κόμμα Κασιδιάρη, να μην υπάρχει το αβγό του φιδιού που είχε εκκολαφθεί, αλλά αυτά παθαίνουμε… όταν η Αριστερά αποτυγχάνει να οργανώσει την αντίσταση στη λεηλασία των πολλών σε περίοδο κρίσης, το αβγό του φιδιού εκκολάπτεται».

         Άρειος Πάγος: Υπόμνημα της ΝΔ κατά της συμμετοχής Κασιδιάρη στις εκλογές    

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 υποστήριξε ακόμη ότι «δεν είναι ποτέ λύση στο όνομα να καταπολεμήσεις ένα κόμμα που μάχεται τη Δημοκρατία «να ακρωτηριάσεις την ίδια τη Δημοκρατία».  

Γεραπετρίτης στο Star: Προσφυγή ΝΔ στον Άρειο Πάγο για τον Κασιδιάρη  

Μίλησε επίσης για «διαφήμιση» από πλευράς κυβέρνησης στο κόμμα Κασιδιάρη, που βοήθησε να έχει ποσοστά στις δημοσκοπήσεις που το φέρνουν στη Βουλή, «φέρνοντας εδώ και δύο μήνες τη μία ανόητη τροπολογία μετά την άλλη, μεγαλύτερη διαφήμιση δε θα μπορούσε να έχει ο κ. Κασιδιάρης», όπως ισχυρίστηκε. «Πρέπει να τους συντρίψουμε στις κάλπες» τόνισε. 

Τι είπε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 για τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη θέση του για την ανάγκη μείωσης του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ στο 14-15% από το 24%, ακόμα και αν απειληθεί η χώρα με κλείσιμο των τραπεζών αναφέρθηκε επίσης ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, όπως και στο ζήτημα της κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.  

«Δε θα υπάρξει προοδευτική διακυβέρνηση σε καμία των περιπτώσεων. Για να υπάρξει ο προοδευτική διακυβέρνησης πρέπει να υπάρξει συμφωνία σε ένα προοδευτικό πρόγραμμα»

Δεν είμαστε Γερμανία τόνισε, επισημαίνοντας ότι το χρονικό πλαίσιο των 3 ημερών για τις διερευνητικές εντολές, δεν αρκεί για μία προγραμματική συμφωνία.  

«Ο κ. Τσίπρας λέει πηγαίνετε στον κόσμο σας και μετά ελάτε να με κάνετε πρωθυπουργό για μην κάνω τίποτε από αυτά. Ε, όχι, εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια» σχολίασε σχετικά με το θέμα της  συνεργασίας.    

«Το προφανές θα ήταν να είναι 15-16% ο ΦΠΑ στην Ελλάδα. Όταν ρωτάς τον κ, Σταϊκούρα και τον κ. Τσακαλώτο μακριά από τις κάμερες συμφωνούν ότι είναι μεγάλος ο ΦΠΑ αλλά δεν τους αφήνουν. Μα αυτοί δε λένε ότι έφυγαν οι τροϊκανοί;» αναρωτήθηκε. 

«Δεν πιστεύουμε ότι οι Ευρωπαίοι θα κλείσουν τις τράπεζες αλλά ας το κάνουν»   

Σχετικά με το ίδιο θέμα ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 ανέφερε ότι «ρήξη σημαίνει συμφωνούμε να μειώσουμε τον ΦΠΑ από το 24% στο 15%. Όταν τους το λέμε απαντούν ότι θα κλείσουν τις τράπεζες. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι θα κλείσουν τις τράπεζες, αλλά ας το κάνουν»

«Επειδή το ΜέΡΑ25 μπαίνει στη Βουλή και θα είναι ισχυρό, δε θέλουν να ακουστεί η άποψή μας και ξεκινούν την προπαγάνδα ότι θα κλείσουμε τις τράπεζες» τόνισε σε άλλο σημείο, ενώ χαρακτήρισε «ανοησίες» ότι το «σχέδιο Δήμητρα» σημαίνει έξοδο από το ευρώ.    

«Πόσες Δήμητρες κάνει το σουβλάκι;» - Η μαντινάδα Μητσοτάκη για Βαρουφάκη

«Σε ευρώ  θα είναι οι συναλλαγές. Το σχέδιο Δήμητρα το έχουμε δουλέψει χρόνια τώρα… θα είναι αμοιβαία επωφελές για ιδιώτες και Δημόσιο… Η δαιμονοποίηση οφείλεται στα 2 δις ευρώ που κερδίζουν  οι τράπεζες από τις προμήθειες  των συναλλαγών» υποστήριξε. 

Ο κ. Βαρουφάκης παραδέχθηκε πάντως ότι υπάρχει σχέδιο για έξοδο από το ευρώ αλλά για την περίπτωση που χρειαστεί. «Βεβαίως έχουμε σχέδιο για δραχμή αλλά αν χρειαστεί… Αυτό είναι σαν να κατηγορείς έναν πυροσβέστη ότι θέλει τη φωτιά επειδή έχει σχέδιο να τη σβήσει» επισήμανε. 

Πάρτι σε twitter με Γρηγοριάδη: Από Δήμητρες, άναψε λαμπάδα στη Ματσούκα!


 

       

  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top