ΥΠΕΞ: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού Ελλήνων στο Σουδάν 

Νέα σύσκεψη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων υπό τον Ν. Δένδια  

Οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού Ελλήνων από το Σουδάν σε συνεργασία με κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζονται με απόλυτη μυστικότητα. 

Αεροσκάφη και «κομάντο» των ΕΔ στην Αίγυπτο για τους Έλληνες του Σουδάν

Όπως μετέδωσε ο Γιώργος Κολοβάτσιος από το Υπουργείο Εξωτερικών, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, σύμφωνα με πληροφορίες υπολογίζονται σε  28  οι πολίτες ελληνικού ενδιαφέροντος  που έχουν έχουν απεγκλωβιστεί μέχρι τώρα από το Σουδάν και έχουν μεταφερθεί στο Τζιμπουτί , σε  συνεργασία με Γάλλους και Ιταλούς.  Από αυτούς 1 στους 3 είναι Έλληνες και οι υπόλοιποι  είναι είτε σύζυγοι μικτών γάμων είτε Κύπριοι.  

Σουδάν: Απεγκλωβίστηκαν οι πρώτοι Έλληνες

Από τους περίπου 28 υπολογίζεται ότι έως 10  είναι οι πολίτες που έχουν ήδη αναχωρήσει από το  Τζιμπουτί αεροπορικώς μόνοι τους και δεν περίμεναν την ελληνική αποστολή.

Στο Σουδάν άλλοι 70 ως 100 πολίτες ελληνικού ενδιαφέροντος

Στο Σουδάν, κυρίως στο Χαρτούμ, είτε στα σπίτια τους είτε στα σπίτια συγγενών ή και στο κτίριο της μητρόπολής παραμένουν σύμφωνα με εκτιμήσεις ακόμη 70 με 100 άτομα  ελληνικού ενδιαφέροντος. Ένας μικρός αριθμός από αυτούς Έλληνες. Αναμένεται και νέα επιχείρηση εξόδου η οποία δεν αποκλείεται να γίνει ακόμη και απόψε.  

Επιστολή Δένδια στον Μπορέλ για την ασφάλεια των Ελλήνων στο Σουδάν 

Ο Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε τους ομολόγους του από Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία, ενώ συνεδριάζει αυτή την ώρα στο ΥΠΕΞ η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων. Αύριο Τρίτη, ο Υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των κομμάτων για την κατάσταση στο Σουδάν 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top