Γεωργούλης: «Θέλει την τιμωρία του», λέει ο δικηγόρος της Χρονοπούλου

«Ουδέποτε είχαν σχέση οι δυο τους» - Τρεις νέες καταγγελίες σε βάρος του

«Η κυρία Ελένη Χρονοπούλου έκανε την καταγγελία γιατί θέλει την τιμωρία του κατηγορούμενου για τις πράξεις του», δήλωσε στις «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο δικηγόρος της γυναίκας που έκανε την καταγγελία κατά του Αλέξη Γεωργούλη.

«Η ίδια είχε επιλέξει τη μη δημοσιοποίηση του θέματος. Δεν ενημέρωσε ούτε την οικογένειά της. Είναι πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος. Έχει μεγάλη ψυχική δύναμη», πρόσθεσε ο Σπήλιος Σπηλάκος. Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ακόμα τρεις καταγγελίες σε βάρος του ευρωβουλευτή, δύο από γυναίκες και μία από άνδρα. 

Γεωργούλης: Έρχεται καταγγελία και από πρώην ασκούμενη στο γραφείο του

Όπως τονίζει, οι δυο τους μιλάνε συνεχώς: «Είναι ένας πολύ δυνατός άνθρωπος. Θα ανταπεξέλθει και σε αυτό. Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που έκανε την καταγγελία και έχει βρει μέσα της τη δύναμη και κάνει αυτά που κάνει».

Γεωργούλης: Τι λέει η δικηγόρος του για τις κατηγορίες

Σύμφωνα με τον κ. Σπηλάκο, η καταγγελία του στελέχους του ΠΑΣΟΚ και εργαζόμενης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή «έχει γίνει από το 2020 και έχει προσωποποιηθεί ο κατηγορούμενος από το 2020».

«Μιλάμε συνεχώς. Είναι ένας πολύ δυνατός άνθρωπος», είπε ο δικηγόρος της Ε.Χ., Σπήλιος Σπηλάκος, που έκανε την καταγγελία κατά του Αλέξη Γεωργούλη

«Μιλάμε συνεχώς. Είναι ένας πολύ δυνατός άνθρωπος», είπε ο δικηγόρος της Ελένης Χρονοπούλου, Σπήλιος Σπηλάκος, που έκανε την καταγγελία κατά του Αλέξη Γεωργούλη

Γεωργούλης: Αυτή είναι η γυναίκα που τον κατήγγειλε για βαριά κακοποίηση

Σχολιάζοντας το γιατί η υπόθεση ήρθε τώρα στη δημοσιότητα, είπε πως «ο χρόνος που δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση, προέκυψε από το αίτημα της βελγικής Δικαιοσύνης για την άρση ασυλίας στο Ευρωκοινοβούλιο».

Γεωργούλης: Η πρώτη ανάρτηση της γυναίκας που τον καταγγέλλει για βιασμό

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν έχει επικοινωνήσει με τους δικηγόρους του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή, ενώ είπε πως τα επόμενα βήματα στην υπόθεση είναι η απόφαση για την άρση της ασυλίας του κ. Γεωργούλη και εν συνεχεία οι αποφάσεις των βελγικών αρχών για την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης.

Για «βαριά ποινικά αδικήματα» η καταγγελία για τον Γεωργούλη

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, από την πλευρά της καταγγέλλουσας διαψεύδουν τις πληροφορίες που διακινούνται ότι η ίδια και ο κ. Γεωργούλης είχαν δεσμό.

Υπενθυμίζεται πως η ίδια η κυρία Χρονοπούλου, σε χθεσινή ανάρτησή της, είπε πως η καταγγελία της έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος, προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.). «Τέσσερις μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης», έγραψε στο facebook. 

Η ανάρτηση της Ελένης Χρονοπούλου στο facebook για την καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη

Η ανάρτηση της Ελένης Χρονοπούλου στο facebook για την καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη

«Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η διαδικασία ενδεχομένως θα αποβεί επώδυνη για εμένα, την οικογένεια μου, τους οικείους μου, όπως δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνει με τα θύματα τέτοιων συμπεριφορών. Το έπραξα όμως θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση», ανέφερε η Ελένη Χρονοπούλου. 

Γεωργούλης: Τι έλεγε για τις κακοποιητικές συμπεριφορές λίγες μέρες πριν δημοσιοποιηθεί η καταγγελία

Ο Αλέξης Γεωργούλης σε συνέντευξή του λίγες ημέρες πριν δημοσιοποιηθεί η καταγγελία κατά του για βαριά κακοποίηση, είχε αναφερθεί στις κακοποιητικές συμπεριφορές και τη σεξουαλική παρενόχληση.

«Βρέθηκα κι εγώ αντιμέτωπος με κακοποιητικές συμπεριφορές αλλά είχα την τύχη να μπω σε αυτό το επάγγελμα σχετικά μεγάλος, οπότε ήμουν αρκετά γειωμένος και αντιμετώπισα τα πράγματα πιο έξυπνα», είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Αλέξης Γεωργούλης

«Βρέθηκα κι εγώ αντιμέτωπος με κακοποιητικές συμπεριφορές αλλά είχα την τύχη να μπω σε αυτό το επάγγελμα σχετικά μεγάλος, οπότε ήμουν αρκετά γειωμένος και αντιμετώπισα τα πράγματα πιο έξυπνα», είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Αλέξης Γεωργούλης

«Φέραμε κάτι νέο στο κομμάτι της κακοποίησης στον χώρο του πολιτισμού, καθώς δεν υπήρχε καταγεγραμμένο γραπτώς το ιστορικό των κακοποιήσεων. Μάλιστα μας βράβευσε το Υπουργείο της Ισπανίας για την προσφορά μας στον Πολιτισμό», είχε πει, μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» στο Mega.

Αλέξης Γεωργούλης: «Δεν είχε γνώση της καταγγελίας. Δηλώνει αθώος»

«Έτσι αποφάσισαν να το περάσουν και να μπουν ως όροι η κακοποίηση, η σεξουαλική κακοποίηση, το intimacy contacts, που υπάρχει και στην Αμερική. Το καταφέραμε και θα το έχουμε τον επόμενο μήνα. Ξεκίνησε από μένα και ελπίζουμε ότι θα υπάρχει ειρήνη στους κόλπους του Πολιτισμού», είχε προσθέσει.

Τι είχε δηλώσει ο Αλέξης Γεωργούλης για τις κακοποιητικές συμπεριφορές λίγες ημέρες πριν γίνει γνωστή η καταγγελία εις βάρος του από την Ε.Χ. για ξυλοδαρμό και βιασμό / Βίντεο: Mega

Αναφορικά με το εάν έχει δεχθεί και ο ίδιος κακοποιητική συμπεριφορά, είπε: «Βρέθηκα κι εγώ αντιμέτωπος με κακοποιητικές συμπεριφορές αλλά είχα την τύχη να μπω σε αυτό το επάγγελμα σχετικά μεγάλος, οπότε ήμουν αρκετά γειωμένος και αντιμετώπισα τα πράγματα πιο έξυπνα. Εάν αυτό που μου συνέβη στα 27, μου συνέβαινε στα 20-22, θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα, δηλαδή το πώς θα το εκμεταλλευόμουν αυτό το γεγονός. Δεν είναι μόνοι ότι σε πιέζω, γιατί έχω την εξουσία από πάνω. Είναι κυρίως το τι σου υπόσχομαι ότι μπορείς να κερδίσεις. Κι αν αυτό ως πιο ανώριμος σου φαντάζει τεράστιο και το νόημα της ζωής, μπορεί να δώσεις τα πάντα, να κακοποιηθείς και να μη μιλήσεις, να βλέπεις ότι έρχεται η κακοποίηση και να πεις "θα το αντέξω"».

«Εμένα εάν κάποιος μου έλεγε “ή αυτό ή το άλλο”, πατούσα τόσο καλά στα πόδια μου που τον έφερνα εγώ σε δύσκολη θέση, να μου πει ξεκάθαρα τι εννοούσε. Και δεν γινόταν ποτέ», είχε υποστηρίξει.

Τέλος, ο Αλέξης Γεωργούλης είχε αναφερθεί και στο ενδεχόμενο ενός έρωτα μέσα από τις επαφές στο Ευρωκοινοβούλιο: «Οι άνθρωποι στο Ευρωκοινοβούλιο είναι άνθρωποι. Δεν σημαίνει ότι μόνο δουλεύουν, αλλά και ερωτεύονται. Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει μέσα στους χώρους του Ευρωκοινοβουλίου αλλά υπάρχουν και μετά. Οπότε εκεί μπορείς να συνάψεις σχέσεις, δεν θα το πω διαφορετικά. Έχω συνάψει σχέσεις σε ανθρώπινο επίπεδο».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top