Γεωργούλης: Αυτή είναι η γυναίκα που τον κατήγγειλε για βαριά κακοποίηση

Όλο το παρασκήνιο γύρω από την καταγγελία και την παραίτησή του

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο ευρωβουλευτής και γνωστός ηθοποιός, Αλέξης Γεωργούλης μετά από καταγγελία εις βάρος του που ήρθε στο φως της δημοσιότητας / Βίντεο: Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων Star

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Ε.X., είναι η γυναίκα που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη για ξυλοδαρμό και απόπειρα βιασμού.

Η καταγγελία έγινε πριν από τρία χρόνια, το 2020, αλλά η Βελγίδα εισαγγελέας ζήτησε χθες την άρση της ασυλίας του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς φέρεται όλο αυτό το διάστημα να εξέταζε τις σοβαρές καταγγελίες.

Αλέξης Γεωργούλης: Εκτός ΣΥΡΙΖΑ μετά από καταγγελία εις βάρος του

Οι εξελίξεις αυτές έφεραν την παραίτηση του κ. Γεωργούλη από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ζητά εξηγήσεις για την υπόθεση.

Η κυρία Χρονοπούλου είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, νομική σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην εργαζόμενη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο / facebook

Η E.X. είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, νομική σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην εργαζόμενη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο / facebook

Σε ανακοίνωσή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής κάνει λόγο για ψευδή καταγγελία, δηλώνοντας πως θα δώσει μάχη για την αποκατάσταση του ονόματός του.

Εκλογές 2023: Πότε θα ανακοινωθούν επισήμως

«Επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», καταλήγει.

Η καταγγελία για τον Αλέξη Γεωργούλη από την κυρία Χρονοπούλου έγινε το 2020 / facebook

Η καταγγελία για τον Αλέξη Γεωργούλη έγινε το 2020 / facebook

Από το περιβάλλον του ηθοποιού ισχυρίζονται ότι ο κ. Γεωργούλης και η κα Ε.Χ. είχαν δεσμό πριν από τρία χρόνια, ωστόσο στη συνέχεια ο ίδιος προχώρησε σε σχέση με μια Ιταλίδα.

Γεωργούλης: Ποια είναι η Ε.Χ. που έκανε την καταγγελία

Η Ε.Χ. είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, νομική σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην εργαζόμενη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλευρό Ελλήνων και ξένων Ευρωβουλευτών.

Σπούδασε νομικά στην Αθήνα, έκανε μεταπτυχιακά στο Βέλγιο και έκτοτε ακολούθησε καριέρα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Πρόκειται για στενή συνεργάτιδα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Μετσόλα: Έχω λάβει αίτημα για άρση ασυλίας

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ανακοίνωσε κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη.

Η Ελένη Χρονοπούλου σπούδασε νομικά στην Αθήνα, έκανε μεταπτυχιακά στο Βέλγιο και έκτοτε ακολούθησε καριέρα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς / facebook

Η Ε.Χ. σπούδασε νομικά στην Αθήνα, έκανε μεταπτυχιακά στο Βέλγιο και έκτοτε ακολούθησε καριέρα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς / facebook

«Μετά το Είσαι το ταίρι μου δε χτυπούσε το τηλέφωνο για πολλά χρόνια»

«Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων» ανέφερε η κ. Μέτσολα.

H ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση Γεωργούλη

«Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη δικαιοσύνη. Κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις παρά μόνο ο ίδιος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Ατύχημα για τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου – Πήραν φωτιά τα μαλλιά της

«Το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη είναι προϊόν έρευνας των βελγικών αρχών έπειτα από καταγγελία, που έγινε το 2020. Οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές αρχές, εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν ''υπαγορεύονται'' από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές», σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη και προσθέτει: «Υπάρχει όμως πράγματι μια πολιτική διάσταση, που επισημαίνουμε: Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία. Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον».

«Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους η ίδια διακριτικότητα και σοβαρότητα, με τις οποίες το θύμα εδώ και τόσο καιρό χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top