Κόμμα Κασιδιάρη: Η «μπάλα» στον Άρειο Πάγο μετά την ψήφιση της τροπολογίας

Τι προβλέπει η διάταξη για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Η τροπολογία - μπλόκο για το κόμμα Κασιδιάρη και η στάση των κομμάτων / Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star (12/04/'23)

Στα χέρια του  Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου βρίσκεται πλέον η υπόθεση για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, μετά την ψήφιση -με ευρεία πλειοψηφία- χθες στη Βουλή της συμπληρωματικής τροπολογίας του υπουργείου Εσωτερικών, για το «μπλόκο» στη συμμετοχή του κόμματος στις προσεχείς εκλογές.

Με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκε η τροπολογία – μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

Η ρύθμιση παραπέμπει τον έλεγχο και την κρίση των κομμάτων για τη συμμετοχή τους στις εκλογές στην πλήρη σύνθεση (πρόεδρο και μέλη) του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου.

Εκτός από τη ΝΔ, τη ρύθμιση ψήφισε και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο διατήρησε τις επιφυλάξεις του, έκρινε ωστόσο πως στην παρούσα συγκυρία προέχει η απαγόρευση της εκλογικής καθόδου του Ηλία Κασιδιάρη.

Βουλή: Υψηλοί τόνοι και κόντρα Τσίπρα – Βορίδη για το κόμμα Κασιδιάρη

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αντίρρησή του για την κυβερνητική ρύθμιση και έκανε λόγο για αντισυνταγματικότητα, επιλέγοντας να αποχωρήσει από την ψηφοφορία, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης - ΚΚΕ , Ελληνική Λύση και Μέρα 25 την καταψήφισαν.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η διάταξη να δώσει τα εχέγγυα συνθηκών θεσμικής ασφάλειας ώστε η τελική απόφαση που θα λάβει η Ολομέλεια του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου να μην μπορεί να τύχει αμφισβήτησης.

Μητσοτάκης: Κλείνουν το «μάτι» στη Χρυσή Αυγή όσοι δεν ψηφίσουν   

Πρόκειται για το τελευταίο σχέδιο νόμου μέχρι την διακοπή της Ολομέλειας για το Πάσχα και του προγραμματισμένου κυβερνητικού νομοθετικού έργου της ΙΗ' Κοινοβουλευτικής Περιόδου. Με αυτό το σχέδιο νόμου ολοκληρώνεται το κοινοβουλευτικό έργο αυτής της Βουλής, καθώς θα ακολουθήσουν μετά το Πάσχα οι διαδικασίες για την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου και η Βουλή θα κλείσει.

Παραιτήθηκε ο Χρήστος Τζανερρίκος μετά τον σάλο για το κόμμα του Κασιδιάρη

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ολοκληρώνοντας τη διαδικασία της συζήτησης στη Βουλή, εστίασε στην επίμαχη τροπολογία για τον έλεγχο από τον 'Αρειο Πάγο της νομιμότητας των συνδυασμών και των κομμάτων προκειμένου να μη συμμετέχουν στις εκλογές καταδικασμένοι έστω και πρωτόδικα για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, λέγοντας ότι είναι φυσιολογικό να υπήρχαν εκτενείς αναφορές από όλους τους βουλευτές, επισημαίνοντας πως το κάθε κόμμα ανάλογα με τον τρόπο που τελικά τάχθηκε, αναλαμβάνει και την ευθύνη του.

Αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου, κ. Βορίδης επισήμανε πως αυτό έχει μόνο θετικές διατάξεις. Ο υπουργός κλείνοντας την τοποθέτησή του προχώρησε σε έναν εκτενή απολογισμό ανά πεδίο του έργου της κυβέρνησης της ΝΔ και το αντιδιέστειλε με όσα ανέφερε ο πρόεδρος και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top