ΝΔ: Οι εκπλήξεις στα ψηφοδέλτια, το «άρωμα» γυναίκας και οι ηχηρές απουσίες

Ποιοι βουλευτές αποσύρονται – Πότε ανακοινώνεται το ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Τους 268 νέους υποψήφιους για τα ψηφοδέλτιά της παρουσίασε η Νέα Δημοκρατία / Βίντεο: Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (6/4)

Τους 268 νέους υποψήφιους βουλευτές για τις επερχόμενες εκλογές παρουσίασε η Νέα Δημοκρατία την Πέμπτη 6 Απριλίου.

Η συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια ανέρχεται σε ποσοστό 42% και των ανδρών στο 58%, ενώ, ο μέσος όρος ηλικίας των νέων υποψηφίων είναι τα 44 έτη.

Ψηφοδέλτια: Αυτοί είναι οι νέοι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ   

«Το 50% του συνόλου των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας θα είναι νέα πρόσωπα. Χωρίς συμμετοχή, μέχρι σήμερα, στην κεντρική πολιτική σκηνή, διεκδικώντας για πρώτη φορά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, αλλά και την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού», σημειώνει η ΝΔ.

Τσαπανίδου: «Eίναι τόσο καλό το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ!»

 Ύστερα από 34 χρόνια στα κοινοβουλευτικά έδρανα ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1989, αποφάσισε να αποχωρήσει / Eurokinissi - Γιώργος Κονταρίνης

Συνολικά, οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας θα είναι 419, καθώς θα είναι στα ψηφοδέλτια και η νυν κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Ωστόσο, από τους 156 βουλευτές, πέντε δε θα είναι εκ νέου υποψήφιοι: ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής που εκλεγόταν στην Α’ Θεσσαλονίκης, ο Κώστας Τζαβάρας στην Ηλεία, ο Γιώργος Βαγιωνάς στη Χαλκιδική, ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης στην Α’ Πειραιώς και η Γεωργία Μαρτίνου στην Ανατολική Αττική.

Χειμάρας: «Η σκευωρία κατέρρευσε» – Τι λέει το πόρισμα του ΣΔΟΕ

Οι υπόλοιποι βουλευτές, συμπεριλαμβανομένου του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, θα είναι υποψήφιοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποψήφιος θα είναι στη Φθιώτιδα και ο Θέμης Χειμάρας, ο οποίος είχε παραιτηθεί μετά από καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για απευθείας αναθέσεις προς την επιχείρησή του, μετά το πόρισμα του ΣΔΟΕ που ανέφερε πως «δεν επιβεβαιώνονται τα καταγγελλόμενα».

Χρήστος Μάστορας: Η απάντηση στις φήμες περί υποψηφιότητας με τη ΝΔ

Οι 15 υποψήφιοι του ψηφοδελτίου Επικρατείας αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 24 Απριλίου, δηλαδή αφού θα έχει ξεκινήσει και επίσημη η προεκλογική περίοδος.

Πού θα είναι υποψήφιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει το δικαίωμα ως αρχηγός κόμματος να είναι υποψήφιος σε τρεις περιφέρειες, θα είναι υποψήφιος:

Μητσοτάκης: Θέλω καλύτερους μισθούς για όλες και όλους

-    Στον Έβρο, θέλοντας να στείλει ένα σαφές μήνυμα για το μεταναστευτικό, την ώρα μάλιστα που έχει αναδειχθεί σε ζήτημα αντιπαράθεσης η επέκταση του φράκτη

Υποψήφιος στον Έβρο, θέλοντας να στείλει ένα σαφές μήνυμα για το μεταναστευτικό, θα είναι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης - Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Ψηφιακοί πίνακες σε σχολεία: Το... high five του Μητσοτάκη με μαθητές

-    Στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών, το οποίο έχει χαρακτηρίσει «πολιτικό του σπίτι», έχοντας πει στο παρελθόν πως «στην καρδιά μου είμαι και θα είμαι πάντα βουλευτής Β' Αθηνών»

-    Στην Α’ Θεσσαλονίκης, καθώς μετά την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος, έμενε ένα πρακτικό, αλλά κυρίως πολιτικό κενό στο ψηφοδέλτιο στη συμπρωτεύουσα

Εκλογές 2023: Οι γυναίκες – υποψήφιοι με ιδιαίτερο συμβολισμό

Ανάμεσα τους νέους υποψήφιους βουλευτές που θα ριχτούν για πρώτη φορά στη μάχη του σταυρού στις εκλογές 2023 υπάρχουν και μερικές γυναικείες υποψηφιότητες που ξεχωρίζουν.

Ραγκούσης: Προσλάμβανε τα παιδιά του στη βίλα – Έπαιρναν επίδομα ανεργίας

Στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια υπάρχει για πρώτη φορά υποψήφια από τα Ψαρά. Πρόκειται για την Μαρκέλα Τσάπη, η οποία κατεβαίνει υποψήφια στον νομό Χίου.

Νέα δημοσκόπηση: Ποια κυβέρνηση θέλουν οι πολίτες μετά τις εκλογές

Στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια υπάρχει για πρώτη φορά υποψήφια από τα Ψαρά, η Μαρία Τσάπα, η οποία θα είναι υποψήφια στη Χίο

Στο Ηράκλειο της Κρήτης κατεβαίνει με τη ΝΔ είναι η Θεονύμφη Πασπαλάκη, βοηθός ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων, η οποία έχασε το χέρι της σε τροχαίο, προσπαθώντας να σώσει τον γιο της.

Εκλογική βραδιά-εξπρές την 21η Μαΐου

Στο Ρέθυμνο θα είναι υποψήφια η Άρτεμις Νικηφόρου, μια από τοις νοσηλεύτριες που ως εθελόντρια έδωσε τη μάχη στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, την περίοδο της πανδημίας.

Η νοσηλεύτρια Άρτεμις Νικηφόρου, υποψήφια στο Ρέθυμνο με τη ΝΔ

Η νοσηλεύτρια Άρτεμις Νικηφόρου, υποψήφια στο Ρέθυμνο με τη ΝΔ

Υποψήφια στην ανατολική Αττική θα είναι η Μάγδα Κοντογιάννη, κτηνοτρόφος στο Μενίδι και από τους ελάχιστους του τομέα της που δραστηριοποιούνται στην Αττική, η οποία υπηρετεί ως γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής.

Υποψήφια στην Α' Αθηνών θα είναι η Άννα  Ροκοφύλλου, κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Ροκόφυλλου

Υποψήφια στην Α' Αθηνών θα είναι η Άννα  Ροκοφύλλου, κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Ροκόφυλλου

Στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθηνών συμμετέχει η δικηγόρος Φαίδρα Τσαλαχούρη, που είναι ΑμεΑ. Υποψήφια θα είναι ακόμα η Ρομά, Ισμήνη Λαζαροπούλου, γραμματέας Πανελλήνιου Μορφωτικού Συλλόγου Ελλήνων Αθιγγάνων, που κατεβαίνει στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας. 

Τέλος, στην Α' Αθηνών κατέρχεται η Άννα Ροκοφύλλου, κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και ιστορικού στελέχους Χρήστου Ροκόφυλλου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top