Ανδρουλάκης: Αν αποτύχω, θα θέσω τον εαυτό μου σε διαδικασία αξιολόγησης

«Δε θα υποδείξω εγώ ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός»

«Αν δω ότι δεν τα έχω καταφέρει, προφανέστατα θα θέσω τον εαυτό μου σε οποιαδήποτε αξιολόγηση», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης για το ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στα αποτελέσματα των επικείμενων εκλογών / Βίντεο: ΕΡΤ

Στη διάθεση των διαδικασιών αξιολόγησης, που υπάρχουν στο κόμμα, θα θέσει τον εαυτό του ο Νίκος Ανδρουλάκης, εάν δεν πετύχει τον στόχο του στις εκλογές.

«Επειδή όλοι έχουμε στόχους στην πολιτική, εμένα ο στόχος μου είναι αυτό που βρήκα να το πάω παρακάτω προσφέροντας στην πατρίδα. Αν δω ότι δεν τα έχω καταφέρει, προφανέστατα θα θέσω τον εαυτό μου σε οποιαδήποτε αξιολόγηση. Όπως αξιολογούμαι κι εγώ, αξιολογούνται και όλα τα στελέχη του κόμματός μας. Γιατί είμαστε ένα βαθιά δημοκρατικό κόμμα, ένα κόμμα το οποίο δεν κρύβεται πίσω από συμφέροντα», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Προεκλογικός πυρετός: Στην οικονομία η μεγάλη μάχη για ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ 

Ως προς το ποιος είναι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, είπε «ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό».

Εκλογές: Όλοι εναντίον όλων με «φόντο» τις συνεργασίες

Ο ίδιος επανέλαβε την άποψή του πως δεν πρέπει να είναι πρωθυπουργός μετά τις επικείμενες εκλογές ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο σημείωσε πως «δε θα υποδείξω εγώ ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός».

Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής

«Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί θα πρέπει να είναι ευρείας αποδοχής», σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως είναι υπέρ του συστήματος της απλής αναλογικής, εξηγώντας το γιατί τα κόμματα «πρέπει από πελατειακά, να γίνουν προγραμματικά».

Ανδρουλάκης για Τέμπη: «Μπήκα στη θέση του γονιού που χάνει το παιδί του»

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που έπαθε και έμαθε, οι αντίπαλοί μας παραμένουν αμετανόητοι», σχολίασε επίσης ο κ. Ανδρουλάκης.

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα μετά τις εκλογές, ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως πρέπει να υπάρξει σύγκλιση με άλλα κόμματα σε περίπτωση συνεργασίας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε την άποψή του πως δεν πρέπει να είναι πρωθυπουργός μετά τις επικείμενες εκλογές ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας / Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε την άποψή του πως δεν πρέπει να είναι πρωθυπουργός μετά τις επικείμενες εκλογές ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας / Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε μια σειρά από θέματα, που αποτελούν βάση για το ΠΑΣΟΚ, όπως οι 120 δόσεις για όλους για χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ, με κούρεμα για τους συνεπείς, και η προστασία της πρώτης κατοικίας. Παράλληλα, είπε «ναι» στον φράκτη του Έβρου, αλλά τόνισε πως χρειάζεται και αλλαγή της Συνθήκης του Δουβλίνου.

Σκληρή κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα για τον φράχτη στον Έβρο 

Για το θέμα των υποκλοπών, ο κ. Ανδρουλάκης είπε: «Ο Μητσοτάκης και το σύστημα του Μαξίμου ευθύνονται για τις υποκλοπές, αλλά και γιατί αμέσως μετά έστησαν μηχανισμό συγκάλυψης των ευθυνών τους»..

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση προοδευτικών δυνάμεων με τη συμμετοχή του Γιάνη Βαρουφάκη, απάντησε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε να συνυπάρξει με κόμματα που τις κρίσιμες στιγμές έσπρωχναν την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκής οικογένειας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top