Εκλογές: Η στρατηγική ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για παροχές και κόκκινα δάνεια  

Ο στόχος για τους αναποφάσιστους και η υποψηφιότητα Κοντωνή  

Με αιχμή την οικονομία, πρόσθετες παροχές στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ξεδίπλωσαν τη σημερινή τους προεκλογική ατζέντα, την ίδια ώρα που στο ΠΑΣΟΚ προσεγγίζουν τους «μη προνομιούχους». 

Γ. Οικονόμου στο Star: Η ΝΔ εγγυάται μεγάλη αύξηση μισθών την επόμενη 4ετία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τα εύσημα του προέδρου του Eurogroup, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας αυτή την ώρα παρουσιάζει το σχέδιό του για τους δανειολήπτες. 

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα, ο Γιώργος Ευγενίδης από Μέγαρο Μαξίμου, η Ειρήνη Σαββοπούλου από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιστέρι και ο Αντώνης Αντωνόπουλος από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, μετέδωσαν τις τελευταίες πληροφορίες για τη στρατηγική των τριών μεγαλύτερων κομμάτων στις εκλογές

Η στρατηγική της ΝΔ για τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους

Ο Γ.  Ευγενίδης ανέφερε ότι από το κυβερνητικό επιτελείο προσδιορίζουν την απώλεια που  ότι υπέστη η ΝΔ λόγω της τραγωδίας των Τεμπών περίπου στις 3 με 4 μονάδες. Το θετικό για το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι αυτή η κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων μοιάζει να έχει μείνει στη δεξαμενή των αναποφάσιστων και δεν πήγε ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στη ΝΔ. Συνεπώς, η πρώτη στρατηγική κίνηση είναι η ΝΔ να εκπέμπει μηνύματα που θέλουν να ακούνε και στο κεντρώο και στο δεξιό ακροατήριο. 

 

Αυτά είναι τα 10 επιδόματα του ΟΠΕΚΑ που αυξάνονται  

Όπως βλέπουν από τα focus groups υπάρχει μια τάση επανασυσπείρωσης μεγαλύτερη στο πιο δεξιόστροφο κομμάτι των αναποφάσιστων, ενώ οι πιο κεντρώοι παραμένουν σε στάση αναμονής. Στο Μαξίμου, όμως, θεωρούν ότι ο χρόνος είναι σύμμαχος, καθώς οι ψηφοφόροι θα είναι αντιμέτωποι με δύο βασικά ερωτήματα: ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός, ποια θα είναι η κυβέρνηση;

Η στρατηγική της ΝΔ για τους αναποφάσιστους  

Η στρατηγική της ΝΔ για τους αναποφάσιστους 

Επ' αυτών, εκτιμούν ότι ο κ. Μητσοτάκης και η προοπτική μιας νέας αυτοδύναμης κυβέρνησης της ΝΔ θα κερδίζουν έδαφος, ιδίως όσο η «προοδευτική διακυβέρνηση» που αναφέρει ο κ. Τσίπρας παραμένει ασαφής. Και αυτό το δίλημμα θα θέτει ο Πρωθυπουργός  στις περιοδείες του, αύριο στα Γιάννενα, στη συνέχεια εντός Αττικής και τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη.

Οι προτάσεiς του ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη κατοικία και τα «κόκκινα» δάνεια

Η Ειρήνη Σαββοπούλου αναφέρθηκε στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Βασική αρχή της πρότασης που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας είναι:

Τσίπρας: Θεσμοθέτηση του γάμου για όλα τα ζευγάρια, ανεξαρτήτως φύλου

-Η κατάργηση του Πτωχευτικού Κώδικα και η αντικατάστασή του από ένα σχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης, ώστε από τις διατάξεις του να προστατεύονται εργαζόμενοι, ευάλωτα νοικοκυριά και η λεγόμενη μεσαία τάξη

Οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ  για τα κόκκινα δάνεια

Οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ  για τα κόκκινα δάνεια  

Τρεις είναι οι άξονες πάνω στους οποίους κινείται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. 

1.Οι πιστωτές θα είναι υποχρεωμένοι να καθίσουν στο τραπέζι με τους οφειλέτες. 
2. Ο λεγόμενος εξωδικαστικός μηχανισμός θα καταργηθεί και τη θέση του θα πάρει μια νέα πλατφόρμα όπου θα ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια και πιο απλές διαδικασίες για να «χωρούν» περισσότεροι οφειλέτες. Το σχέδιο προβλέπει δυνατότητα «κουρέματος»  δανείων έως και 60%. 
3. Θα επανέλθει η δυνατότητα δικαστικής προσφυγής και προστασίας.

Επίσης, σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας, προβλέπεται αναμόρφωση  του πλαισίου λειτουργίας των Servicers και των funds, με ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να μην αυθαιρετούν. Στην εκδήλωση, εκτός από τους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου,  Αλέξη Χαρίτση -  θα ήταν και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά νόσησε κορωνοϊό, είιναι και η Λούκα Κατσέλη που έχει συνδέσει το όνομά της με τον νόμο προστασίας της πρώτης κατοικίας.  

ΠΑΣΟΚ: υποψήφιος στη Ζάκυνθο με το ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ   

Το ΠΑΣΟΚ πάντως έκανε σήμερα την έκπληξη, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Κοντωνή, ενώ ετοιμάζει επίσης τις δικές του ανακοινώσεις για την πρώτη κατοικία. 

Οι κουβέντες που ήταν εδώ και καιρό σε εξέλιξη με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ καρποφόρησαν και τελικά ο Σταύρος Κοντονής «κλείδωσε» για το ΠΑΣΟΚ και θα είναι υποψήφιος βουλευτής  στη Ζάκυνθο. 

Στο ΠΑΣΟΚ πάντως προσεγγίζουν τους «μη προνομιούχους». Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητά πολλές και καλές θέσεις εργασίας, επαναφορά του νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας και επιμένει  στη δημιουργία μιας δεξαμενής 150.000  κοινωνικών κατοικιών με φθηνό ενοίκιο για νέα ζευγάρια, φοιτητές και συνταξιούχους. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top