Γιώργος Παπανδρέου: «Λεφτά υπάρχουν» είπε ξανά, μετά από 14 χρόνια!   

Επίθεση στην κυβέρνηση για τα Τέμπη και το μεταναστευτικό στη Βουλή  

«Λεφτά υπάρχουν» υποστήριξε εκ νέου ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας  στη Βουλή για το μεταναστευτικό και το δυστύχημα στα Τέμπη, 14 χρόνια μετά την περιβόητη φράση, κατά τη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, ως πρόεδρος τότε του ΠΑΣΟΚ και λίγο πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.        

Ο Γιώργος Παπανδρέου στο Καρναβάλι της Πάτρας

Ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι το «επιτελικό κράτος» της ΝΔ αποδείχθηκε «προπαγανδιστική φούσκα»,  ενώ αναρωτήθηκε σχετικά με το δυστύχημα των Τεμπών, «γιατί η Ελλάδα να κατρακυλά σε δείκτες και να θρηνεί ανείπωτες, άδικες και αχρείαστες τραγωδίες, όπως των Τεμπών, όταν μάλιστα σήμερα, λεφτά υπάρχουν»! 

Τέμπη: «Μανούλα μου πόνεσες; Όχι, αγάπη μου, για μια στιγμή μονάχα»

Με αφορμή τις εκλογές που προκηρύχθηκαν για τις 21/5 ανέφερε ότι πάμε σε αυτές «με πολίτες δυσαρεστημένους και σε βαθιά απορία». 

Για το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη να λάβει εντολή για να αλλάξει το Σύνταγμα, ο κ. Παπανδρέου αναρωτήθηκε επίσης αν φταίει το Σύνταγμα «που καταπατάτε κάθε έννοια διαφάνειας, αξιοκρατίας, λογοδοσίας, ισονομίας», «που τεμαχίζετε έργα για να διαπραγματεύεστε με επιχειρηματίες και τα οποία δεν ολοκληρώνονται και ποτέ, όπως η τηλεδιοίκηση στον σιδηρόδρομο», «για ό,τι χτίσατε ένα παρακράτος παρακολουθήσεων αντιπάλων, επιχειρηματιών αλλά και δικών σας ακόμα υπουργών;».

Μπαλαούρας σε συγκέντρωση Πακιστανών: Η ΝΔ θέλει να σας διώξει

Παπανδρέου για μεταναστευτικό: Επενδύετε στη μιζέρια  

Για το νομοσχέδιο σχετικά με τη μετανάστευση, η οποία ήταν και η αφορμή της παρέμβασής του στη Βουλή, ισχυρίσθηκε ότι η κυβέρνηση επενδύει στη «μιζέρια»: «Όταν, τα χέρια στα χωράφια δεν επαρκούν και οι ανάγκες σε κάποια επαγγέλματα δεν καλύπτονται, έρχεστε με κάποιες διακρατικές συμφωνίες, να λύσετε δήθεν το πρόβλημα, με φτηνό εργατικό προσωπικό, το οποίο καταδικάζετε σε όρους γαλέρας, με άδηλο μέλλον, ενώ παράλληλα, δίνετε και σε κάποιους παραγωγούς και επιχειρηματίες μια προσωρινή λύση μέσω τυχαίας κατανομής εισαγομένων εργατικών χεριών, ανεξάρτητα από το αν μπορούν ή όχι να ανταποκριθούν στις ανάγκες». 

 
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top