Νίκος Παπαθανάσης: Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για το δημοσίευμα της Documento

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Παπαθανάσης θυμάται πως με 50.000 “έσβησε” χρέη 2 εκατ;»

Συνεχίζεται η ένταση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, το οποίο καταλογίζει στον Αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση, ότι έκρυψε την περιουσία του προκειμένου να αποφύγει τον πλειστηριασμό από εταιρικό δάνειο, στο οποίο ήταν εγγυητής. 

Documento για Παπαθανάση: έκρυψε περιουσία για να γλιτώσει πλειστηριασμό 

Για «αθλιότητα» και «ψέματα» έκανε λόγο ο υπουργός, ο οποίος με σημερινή ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. 

«Για τη συνεχιζόμενη δεινή συκοφαντική εκστρατεία σε βάρος μου και τη βαρύτατη προσβολή της προσωπικότητάς μου απο τον κ. @KostasVaxevanis δηλώνω ότι τον λόγο πλέον θα τον έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη» σημείωσε στο Twitter o Νίκος Παπαθανάσης.

Με ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, είχε επισημάνει χαρακτηριστικά:

«Για μια ακόμη φορά συνεχίζεται η αθλιότητα του Documento και υιοθετείται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθώντας να χτίσει ένα ακόμα αφήγημα δολοφονίας χαρακτήρα, χρησιμοποιεί στοιχεία που αφορούν στη μεταβίβαση ακινήτου ενός γονέα στα τρία του παιδιά πριν από δεκατρία χρόνια. 

Ειδικότερα, η υπόθεση αφορά σε γονική παροχή στα τρία μου παιδιά το 2010 του 50% του διαμερίσματός μας. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα είχε αγοραστεί με στεγαστικό δάνειο, φέρει δε υπόλοιπο του στεγαστικού δανείου μέχρι και σήμερα, το οποίο εξυπηρετείται κανονικά. 

Το δάνειο των 1,8 εκατ. ευρώ που επικαλείται το Documento, δεν αφορά δάνειο προσωπικό μου, αλλά εταιρικό δάνειο του 2005 και στο οποίο μπήκα ως εγγυητής. Το εν λόγω εταιρικό δάνειο χορηγήθηκε σε εταιρεία, από τη διοίκηση της οποίας και από το διοικητικό συμβούλιο έχω αποχωρήσει εδώ και δεκαοκτώ χρόνια. 

Ουδέποτε έχω καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα και ουδέποτε κινήθηκε ποινική διαδικασία σε βάρος μου για την συγκεκριμένη υπόθεση, όπως ψευδώς αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ψευδές είναι επίσης το ότι οφείλω σε ασφαλιστικά Ταμεία. Δεν έχω καμία οφειλή σε ασφαλιστικά Ταμεία και Δημόσιο

Τέλος, να ενημερώσω το ΣΥΡΙΖΑ ότι για την εν λόγω οφειλή δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε αποποίηση της εγγυητικής μου ευθύνης. 

Σε ότι αφορά την συγκεκριμένη αγωγή, ασκήθηκε έφεση και έχει επέλθει συμβιβασμός λαμβάνοντας και υπόψη το υφιστάμενο στεγαστικό δάνειο, το οποίο, όπως προαναφέρθηκε, εξυπηρετείται κανονικά».

ΣΥΡΙΖΑ: «O κ. Παπαθανάσης εκτός από δόλιος κακοπληρωτής είναι και "ξεχασιάρης"»

Στο θέμα του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέροντας σε ανακοίνωσή του ότι «ο κ. Παπαθανάσης εκτός από δόλιος κακοπληρωτής είναι και "ξεχασιάρης"».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , ο κ. Παπαθανάσης «αφού χρωστούσε 1,8 εκ. ευρώ, έκρυψε την περιουσία του για να μην πληρώσει και έχασε το δικαστήριο για καταδολίευση δανειστών, χθες είπε ότι τάχα δεν θυμάται σε τι συμβιβασμό ήρθε με την τράπεζα. Μήπως σήμερα θυμάται να μας ενημερώσει εάν ισχύει το σημερινό ρεπορτάζ του Documento, σύμφωνα με το οποίο πέτυχε κούρεμα 96% για χρέη 2 εκατ και πλήρωσε μόλις 50.000 ευρώ; Θα δώσει το διακανονισμό του στη δημοσιότητα;».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ « η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κουρεύει τα χρέη των βουλευτών της και επιτρέπει να βγαίνουν στο σφυρί πρώτες κατοικίες αδύναμων δανειοληπτών ακόμη και μέσω άλλων βουλευτών της όπως ο κ. Καππάτος, που εκπροσωπούν τράπεζες και funds».

Ακολούθως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης , απευθύνεται στη ΝΔ και στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «οφείλουν απαντήσεις στους πολίτες:

  • Θα συνεχίσουν να βάζουν σε επίπονες περιπέτειες και να κρατούν σε αγωνία τα ευάλωτα νοικοκυριά;
  • Θα κρατήσουν στα γαλάζια ψηφοδέλτια τον υπουργό κ. Παπαθανάση που φαίνεται πως πλήρωσε μόνο 50.000 για να κουρέψει οφειλή ύψους σχεδόν 2 εκ. ευρώ;».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top