Παναγιώτης Κουρουμπλής: To ατύχημα που προκάλεσε την απώλεια της όρασής του

«Δεν έφυγε ποτέ από το μυαλό μου εκείνη η στιγμή - Δε βλέπω ούτε σκιά»

Από την Πετρούπολη, την  εκλογική περιφέρεια από όπου πολιτεύεται, μίλησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στην εκπομπή «Mega Kαλημέρα». Μίλησε για την πορεία του από το χωριό του στην Αιτωλοακαρναρνία και το ατύχημα που του στοίχισε την όρασή του. 

«Ξεκίνησε η δική μου πορεία από ένα χωριό της Αιτωλοακαρνανίας, το Ματσούκι. Η μάνα μου ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος με δίδαξε να μην παραιτούμαι ποτέ μπροστά σε οποιαδήποτε δυσκολία. Αυτή ήταν η βάση πάνω στην οποία οικοδομήθηκε όλη η δική μου προσπάθεια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Αναφερόμενος στο ατύχημά του, είπε: «Μετά από ένα γεγονός που μου συνέβη στα 10 μου χρόνια, ήμουν ένα παιδί πολύ ζωηρό, πολύ δυναμικό, πολύ περίεργο. Στις 29 Μαΐου 1961, επτά παιδιά βρεθήκαμε στον ποτάμο στον Αχελώο, όπου εκεί βρήκαμε μια χειροβομβίδα, την περιεργαστήκαμε. Ο καλύτερός μου φίλος τη βρήκε. Εγώ ήμουν ακριβώς από πάνω του, έγινε η έκρηξη. Ο φίλος μου σκοτώθηκε, σε ηλικία 10 ετών, και εγώ έχασα εντελώς το φως μου».

O Παναγιώτης Κουρουμπλής με τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά- εκπομπή «Mega Kαλημέρα»

O Παναγιώτης Κουρουμπλής με τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά- εκπομπή «Mega Kαλημέρα»

«Δεν έφυγε ποτέ από το μυαλό μου εκείνη η στιγμή, αλλά αυτή η στιγμή αποτελεί πάντα μια πηγή να επαναπροσδιορίζω τη θέλησή μου. Έσπασα πολλές φορές τα μούτρα μου. Ο δρόμος δεν ήταν πάντα εύκολος» περιέγραψε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Όπως εξήγησε, δε βλέπει ούτε σκιά. «Το 1988 έγινε ο γάμος του με τη σύζυγό του, Ελένη, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, η Κατερίνα και  ο Λευτέρης» είπε για την οικογένειά του. 

Σχετικά με την απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου να τον διορίσει γενικό γραμματέα στο υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας σχολίασε: «Ήταν η πρώτη φορά που εμπιστεύθηκε η πολιτεία σ' έναν τυφλό επιστήμονα να αναλάβει μια τόσο σημαντική θέση. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε ότι "εγώ πιστεύω το μυαλό του"».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top