Ο Τσίπρας ανοίγει δρόμο για την επιστροφή Πολάκη

«Η γενναία αυτοκριτική μας αναγκάζει να επανεκτιμήσουμε τις προθέσεις μας»

Συγγνώμη από τον Αλέξη Τσίπρα ζητάει ο Παύλος Πολάκης, με μια απολογητική επιστολή που του έστειλε / Βίντεο από Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Τον δρόμο για την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε με νόημα ότι η επιστολή που έστειλε ο βουλευτής Χανίων «μας αναγκάζει θα έλεγα να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις».

Τσίπρας για Τέμπη: Εγώ κυβέρνησα 4 χρόνια από τα 49     

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το κόμμα δεν είναι ένα κόμμα  διαγραφών και προγραφών συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι «είμαστε κόμμα. Που σημαίνει ότι έχουμε κανόνες και συλλογικές επεξεργασίες. Και κανένας δε μπορεί να βγαίνει έξω από αυτές».

ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ - Πολάκη: «Ο φοβισμένος Τσίπρας δεν τολμάει τη διαγραφή του»

«Στο κόμμα μας υπάρχουν όλες οι δικλείδες, οι δημοκρατικές δυνατότητες, οι λειτουργίες, για να μη φιμώνεται κανείς και για κανένα λόγο. Αυτή είναι μια αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση του ΣΥΡΙΖΑ Αλλά δημόσιες κινήσεις που αποκλίνουν από τις συλλογικές μας αποφάσεις και δεσμεύσεις απογοητεύουν και ενισχύουν το μύθο ότι είμαστε μία από τα ίδια», τόνισε, στέλνοντας το δικό του μήνυμα στον κ. Πολάκη, αλλά και σε άλλους υποψήφιος.

«Αυτό λοιπόν έχει αξία να συνεννοηθούμε. Μπορούμε, όσοι δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή, από εδώ και στο εξής, να εκπέμπουμε έναν ενιαίο, συγκροτημένο, νηφάλιο και εμπεριστατωμένο πολιτικό λόγο; Το πιστεύουμε; Αν το πιστεύουμε, θα το μπορέσουμε. Αυτό πρέπει σήμερα να συνεννοηθούμε όλοι και να δεσμευτούμε. Και αυτή η δέσμευση είναι που θα κρίνει και τις διαδικαστικές αποφάσεις μας», είπε με νόημα ο κ. Τσίπρας.

Δημοσκοπήσεις μετά τα Τέμπη: Μειώθηκε η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Παύλος Πολάκης, σε μία κίνηση αναδίπλωσης, έστειλε επιστολή στην Πολιτική Γραμματεία και την Επιτροπή Δεοντολογίας, όπου έχει παραπεμφθεί, στην οποία αναφέρει ότι με τις πρόσφατες αναρτήσεις του δεν είχε καμία πρόθεση να αμφισβητήσει τον Αλέξη Τσίπρα και τα συλλογικά όργανα.

Πολάκης: Ζήτησε «συγγνώμη» από τον Τσίπρα σε επιστολή του 

Εξάλλου, το πρωί του Σαββάτου ο πολιτευτής του κόμματος, Μιχάλης Χαιρετάκης, ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τονίζει ο φίλος του κ. Πολάκη, ο οποίος έγινε η αφορμή για να την πρώτη από τις δύο κόντρες του βουλευτή Χανίων με την Κουμουνδούρου, τόνισε πως αν και η υποψηφιότητά του είχε την ομόφωνη έγκριση της πολιτικής γραμματείας, την αποσύρει για να στηρίξει ένα πραγματικό αγωνιστή και να βοηθήσει στην ηρεμία και ομοψυχία για το μεγάλο διακύβευμα, που είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top