Τσίπρας για Τέμπη: Εγώ κυβέρνησα 4 χρόνια από τα 49     

«Την αναλαμβάνω την ευθύνη, αυτήν όμως που μου αναλογεί» δήλωσε 

Την πρόθεση του να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχωρεί αυτήν την ώρα στο δελτίο ειδήσεων του Mega.

Τσίπρας για Τέμπη: Το «όλοι μαζί φταίμε» θυμίζει το «όλοι μαζί τα φάγαμε» 

Ξεκινώντας τη συνέντευξη από την τραγωδία στα Τέμπη και ερωτηθείς για τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στους σιδηροδρόμους κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του, ο κ. Τσίπρας είπε: «Δεν έχω τσακωθεί με την ευθύνη. Την ανέλαβα και την αναλαμβάνω την ευθύνη, αυτήν όμως που μου αναλογε».

Σιδηρόδρομος: Πού ξεκινάνε πάλι τα δρομολόγια στις 22/3

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε χαρακτηριστικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε τη χώρα επί 4 χρόνια, κάνοντας σύγκριση με τις ευθύνες άλλων κυβερνησεων. «Εμείς κυβερνήσαμε 4 χρόνια από τα 49 της μεταπολίτευσης,. Δεν φτιάξαμε εμείς αυτό το προβληματικό και ρουσφετολογικό κράτος, εμείς όμως θα το διορθώσουμε» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέμπη: Tα τελευταία λόγια της 34χρονης Αθηνάς- «Να προσέχεις το μωρό μας»
     
 

Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε «ευθύνη» σε «κρίσιμες στιγμές» για «υποθέσεις μάλιστα που δεν αφορούσαν τα δικά τους πεπραγμένα». «Το 2015 ανέλαβα την ευθύνη να μην οδηγηθεί η χώρα στη χρεοκοπία και βρέθηκα στο στόχαστρο της κριτικής ότι έκανα κωλοτούμπα. Αργότερα ανέλαβα την ευθύνη για να κάνω αυτό που θεωρούσα πατριωτικό συμφέρον για τη χώρα και βρέθηκα στο στόχαστρο της κριτικής για τη συμφωνία των Πρεσπών. Ανέλαβα την ευθύνη και σε τραγωδίες που και εγώ έζησα με απώλειες ανθρώπινης ζωής που δεν είχαν όμως ανθρωπογενή αίτια, φυσικές καταστροφές αλλά βρέθηκα σε ευθύνη και την ανέλαβα», είπε, αντιπαραβάλλοντας ότι στα Τέμπη είχαμε «ένα τραγικό γεγονός που δεν έπρεπε να συμβεί».

Τσίπρας: Αδιανόητο αυτό που συνέβη στα Τέμπη  

«Είναι αδιανόητο, Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Επί 12 λεπτά δύο τρένα κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση, στην ίδια γραμμή ενώ υπάρχει διπλή γραμμή», πρόσθεσε, σχολιάζοντας πως η «διαπίστωση»  του μέσου πολίτη είναι ότι το «κράτος το οποίο έχει στηθεί με τον τρόπο που στήθηκε δεν προσφέρει τη στοιχειώδη ασφάλεια στον Έλληνα πολίτη».

«Εμείς κυβερνήσαμε τέσσερα χρόνια, από τα πιο δύσκολα με τα μνημόνια. Αυτό το κράτος το αναξιοκρατικό, το πελατειακό, το ρουσφετολογικό, το αναποτελεσματικό δεν το φτιάξαμε εμείς. Έχουμε όμως την ευθύνη να το διορθώσουμε», τόνισε.

 

Προοδευτική κυβέρνηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος στις εκλογές - Τι θα γίνει με τον Πολάκη     

Δημοσκόπηση MRB: Στο 3,2% η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Σε ερώτηση για το αν το ενδεχόμενο συνεργασίας την επόμενη των εκλογών, ο κ. Τσίπρας απάντησε πως «ο δρόμος για μια προοδευτική κυβέρνηση θα ανοίξει αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος και μάλιστα με διαφορά».

Σχετικά με τον Παύλο Πολάκη ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα, στο οποίο δεν αποφασίζει μόνο ο αρχηγός. «Εγώ παρέπεμψα τον κ. Πολάκη στο αρμόδιο όργανο του κόμματος» τόνισε, αλλά διευκρίνισε ότι λόγω της τραγωδίας- αυτό δεν μπορεί να συμβεί αυτή τη στιγμή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top