ΕΡΓΟΣΕ: 4 συμβάσεις στο επίκεντρο της δικαστικής έρευνας   

Για ανακαινίσεις γραμμής, σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση

Σήμερα είχαμε διπλή παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την αναβάθμιση και την επίσπευση της δικαστικής έρευνας για την τραγωδία στα Τέμπη και την αναζήτηση ευθυνών, για όσα έχουν έρθει στο φως σχετικά με την παντελή έλλειψη ασφάλειας στα δρομολόγια των τρένων. Στο επίκεντρο βρίσκονται όμως και συμβάσεις για τα έργα στο σιδηροδρομικό δίκτυο. 

Τέμπη: Τι είπε στο Star o σταθμάρχης που καταγγέλλεται ότι έφυγε νωρίτερα 

Όπως μετέδωσε ο δικαστικός συντάκτης του Star Κωνσταντίνος Γεώργιζας για τις δικαστικές εξελίξεις, ήδη ο Οικονομικός Εισαγγελέας  Χρήστος Μπαρδάκης εδώ και πολλούς μήνες, έχει ανοιχτή έρευνα για 4 συμβάσεις εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου (2005, δύο συμβάσεις του 2013, 2015) με αναθέτουσα αρχή την ΕΡΓΟΣΕ. 

Επιστολή Μητσοτάκη σε Ντογιάκο: Σε προτεραιότητα η έρευνα για τα Τέμπη

Πρόκειται για συμβάσεις σε διαφορετικά τμήματα του δικτύου και, μεταξύ άλλων, αφορούν ανακαινίσεις σιδηροδρομικής γραμμής, σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση

Κιουτσούκης: Τα τρένα που πέταξαν οι Ελβετοί ήρθαν εδώ σαν «Ασημένια Βέλη»

ίΕρευνώμενα αδικήματα είναι η απιστία και η ηθική αυτουργία στην απιστία. 

Η σύμβαση 717 για την τηλεδιοίκηση 

Για την επίμαχη σύμβαση 717 της τηλεδιοικησης, είχε ερευνηθεί από οικονομική εισαγγελία και είχε αρχειοθετηθεί, καθώς δεν είχαν προκύψει ενδείξεις για απιστία. Πέρυσι ανασύρθηκε από το αρχείο λόγω νέων στοιχείων για τα ευρωπαϊκά κονδύλια και ερευνάται από τότε από τον Ευρωπαίο Εισαγγελέα.

ΟΣΕ: Έρευνα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για τις συμβάσεις

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top