Σταθμάρχης: Δεν μπήκε με πολιτικό ρουσφέτι δήλωσε ο Αδ. Γεωργιάδης 

«Πιστεύω ότι δεν ήταν μέσα στον σταθμό πριν τη σύγκρουση» δήλωσε

Η διάψευση του Αδ. Γεωργιάδη ότι ο σταθμάρχης της Λάρισας τοποθετήθηκε με πολιτικό ρουσφέτι (Video Σκάι)  

Διέψευσε κατηγορηματικά ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» του Σκάι ότι ο σταθμάρχης που κατηγορείται για το μοιραίο λάθος που προκάλεσε το δυστύχημα στα Τέμπη τοποθετήθηκε στη θέση του με ρουσφέτι. 

Τέμπη: Το μοιραίο λάθος στη συνομιλία σταθμάρχη – μηχανοδηγού 

«Έκαναν αίτηση για τη συγκεκριμένη θέση μόνο δύο. Τους ενέκρινε το σύστημα και τους πήρε για εκπαίδευση» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος ήταν κατηγορηματικός και για το   θέμα της εκπαίδευσής του: «Δεν έγινε 15 ημέρες εκπαίδευση. Είναι ψέματα!».  

Τέμπη: Πώς από ένα κομμένο... καλώδιο φθάσαμε στο δυστύχημα 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε επίσης ότι οι άλλοι 16 σταθμάρχες που επελέγησαν μπήκαν με μπλοκάκι και όχι με ΑΣΕΠ, καθώς «για να κάνει διαδικασία πρόσληψης το ΑΣΕΠ  πρέπει να περάσουν 2- 3 χρόνια». Όπως πρόσθεσε,  περάσανε από 7 μήνες εκπαίδευσης οι επιλεχθέντες, όπως και από ιατρικές και ψυχολογικές εξετάσεις και εξετάσεις που αφορούσαν την εκπαίδευσή τους. 

Τέμπη: Σήμερα απολογείται ο σταθμάρχης - «Ήμουν άπειρος»

«Όλα αυτά υπάρχουν στη ΡΑΣ» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος ήταν κατηγορηματικός ότι δεν υπήρχε πολιτική παρέμβαση  και στην ΄τοποθέτησή του στον σταθμό Λάρισας. «Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ρουσφέτι. Σταθμάρχη στη Λάρισα τον έβαλε ο Περιφερειακός Διευθυντής του ΟΣΕ». 

«Πιστεύω ότι δεν ήταν μέσα στον σταθμό πριν τη σύγκρουση» 

Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε πάντως ότι στην Καλαμπάκα που είχε τοποθετηθεί προηγουμένως ήταν πολύ μικρότερη η σιδηροδρομική κυκλοφορία, ενώ εκτίμησε ότι ο σταθμάρχης δεν ήταν μέσα στον σταθμό τα κρίσιμα λεπτά πριν τη μοιραία σύγκρουση των δύο συρμών. 

«Πιστεύω ότι ο σταθμάρχης δεν ήταν μέσα στο σταθμό, δεν γίνεται διαφορετικά. Και η οθόνη λειτουργούσε και τα φανάρια και όλα τα συστήματα λειτουργούσαν. Δεν ήταν η περίπτωση ενός σταθμού που τα συστήματα ήταν χαλασμένα» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top