ΟΣΕ: Έρευνα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για τις συμβάσεις 

Επιβεβαιώνεται η διεξαγωγή της έρευνας από τις Βρυξέλλες    

ΟΣΕ: Τις συμβάσεις τηλεδιοίκησης και  ETCS ερευνά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία 

Τις συμβάσεις του ΟΣΕ για την προμήθεια και εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος European Train Control System (ΕΤCS) και την επανεγκατάσταση του συστήματος σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης στα τρένα ερευνά η Εισαγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EPPO), όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στις Βρυξέλλες, Μαρία Ψαρά.    

Σταθμάρχες ΟΣΕ: To μπάχαλο σε προσλήψεις - εκπαίδευση και τα Τέμπη

Σε σχετική ερώτηση που υπέβαλε, εκπρόσωπος της EPPO απάντησε:   

Τέμπη: Να ξαναβάλουμε το τρένο στις ράγες 

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Ευρωπαία Εισαγγελέας διεξάγει όντως έρευνα, η οποία εξετάζει αποκλειστικά πιθανές ζημίες για τα οικονομικά συμφέροντα στην ΕΕ. 

Ωστόσο, δε δίνουμε καμία πληροφορία σχετικά με τις εν εξελίξει έρευνές μας για να μην θέσουμε σε κίνδυνο την έκβασή τους, οπότε δεν θα μπορέσω να σας δώσω περαιτέρω λεπτομέρειες. Όταν έχουμε κάτι να πούμε για οποιαδήποτε από τις έρευνές μας, θα το κάνουμε προληπτικά».

Υπενθυμίζεται ότι η EPPO, η Εισαγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι υπεύθυνη για τη διερεύνηση, τη δίωξη και την εκδίκαση εγκλημάτων που θίγουν τα οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ. Σε αυτά περιλαμβάνονται οικονομικά και χρηματοπιστωτικά εγκλήματα, όπως η κατάχρηση κεφαλαίων, η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η απάτη στον τομέα του ΦΠΑ και η διαφθορά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top