Ντιμπέιτ: To… challenge της Τσαπανίδου για γκουγκλάρισμα και η απάντηση ΝΔ

Κάλεσε τον κόσμο να ψάξει τη δήλωση Τσίπρα για το εάν έχει η θάλασσα σύνορα

Η Νέα Δημοκρατία «απάντησε» με βίντεο στην προτροπή της Πόπης Τσαπανίδου να αναζητήσουν την παλαιότερη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τα θαλάσσια σύνορα

Νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αναφορά της Πόπης Τσαπανίδου σε παλαιότερη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας στην ΕΡΤ με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Γιάννη Οικονόμου, κάλεσε τον ίδιο και τους πολίτες να ψάξουν την παλαιότερη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Google, ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα, σημειώνοντας πως είναι εντελώς διαφορετικό αυτό που είπε.

Πρόβλημα η Θεσσαλονίκη για τη ΝΔ μετά την «αποχώρηση» Καραμανλή  

«Θα παρακαλέσω πολύ κ. Οικονόμου όπως και όλους όσους μας παρακολουθούνε να κάνουν μια αναζητηση στο google, να βάλουνε "η θάλασσα δεν έχει σύνορα, Αλέξης Τσίπρας" και να ακούσουν όλη τη δήλωση διότι δεν είναι αυτό το απόσπασμα το οποίο πιάσατε εσείς, είναι εντελώς διαφορετικό αυτό που είπε, καμία σχέση με αυτό που λέτε εσείς», είπε.

Η απάντηση από τη Νέα Δημοκρατία ήρθε με ένα βίντεο που εξέδωσε, όπου… έκανε την αναζήτηση στο Google.

Σε προεκλογικούς ρυθμούς η εκλογική αντιπαράθεση

«Βρήκαμε κι εμείς εύκολα λοιπόν το βίντεο», αναφέρεται και παραθέτει τον Αλέξη Τσίπρα σε παλαιότερη δήλωση του τον Σεπτέμβριο του 2015 να λέει τα εξής: «Μας κάνατε κριτική ότι δήθεν ανοίξαμε τα σύνορα. Ποια σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;».

Στη συνέχεια ακολουθεί το απόσπασμα από τη δήλωση της κυρίας Τσαπανίδου, η οποία λέει «παρακαλώ, λοιπόν, γκουγκλάρετε για να βγάλετε συμπέρασμα».

Εκλογές 2023: Η ετυμηγορία 10 δημοσκοπήσεων – Ποια κόμματα «βλέπουν» Βουλή

«Βγάλαμε συμπέρασμα. Αδιόρθωτοι», καταλήγει η ΝΔ.

Τι είπαν στο πρώτο ντιμπέιτ τους Οικονόμου και Τσαπανίδου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι στόχος της ΝΔ είναι η χώρα να παραμείνει σε τροχιά σταθερότητας και για τον λόγο αυτό θα επιδιώξει ένα αποτέλεσμα κοντά στην αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή στις εκλογές.

Προκήρυξη εκλογών στις 10 Μαρτίου – Κάλπες 9 Απριλίου και 28 Μαΐου

H Πόπη Τσαπανίδου απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να αμφισβητήσει η Κουμουνδούρου τα αποτελέσματα των εκλογών.

Οικονόμου: Ο κόσμος θα συγκρίνει το έργο των δυο κυβερνήσεων - Οι ενισχύσεις δόθηκαν χωρίς να εκθέσουν τη χώρα στις αγορές

«Ο κόσμος θα συγκρίνει το έργο των δυο κυβερνήσεων και θα αποφασίσει», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι οι ενισχύσεις που δόθηκαν στου πολίτες τους στήριξαν και προήλθαν από το μέρισμα της ανάπτυξης και όχι από την υπερφορολόγηση. Προσέθεσε ότι με την πολιτική της κυβέρνησης ενισχύονται οι πολλοί με επιλογές που δεν εξέθεσαν τη χώρα στις αγορές και οι ενισχύσεις δόθηκαν για να σταθεί η χώρα μπροστά στο μεγαλύτερο κοκτέιλ κρίσης που γνώρισε ποτέ η χώρα.

Τσαπανίδου : «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα φέρει νόμο που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία» 

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προστατεύσει την πρώτη κατοικία και αυτό το ξέρουν οι πολίτες και το παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός στην Βουλή», ανέφερε η Πόπη Τσαπανίδου.

Ακολούθως υποστήριξε: «Ο πτωχευτικός νόμος της ΝΔ άλλαξε το πεδίο ώστε να μην υποχρεώνονται οι τράπεζες και τα funds σε διακανονισμό με τους ιδιοκτήτες. Εμείς ζητάμε η κυβέρνηση να αναστείλει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μέχρι τις εκλογές ώστε να προστατευθούν τα ευάλωτα νοικοκυριά που έχουν μεγάλη ανάγκη. Αμέσως μετά ο ΣΥΡΙΖΑ θα θεσπίσει νόμο που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία και θα προβλέπει διαπραγμάτευση και δικαστική προστασία του δανειολήπτη».

Επί ΣΥΡΙΖΑ έγινε μεγάλη προσπάθεια να στηριχθούν οι άνθρωποι των απομακρυσμένων περιοχών. Με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις δομές πρωτοβάθμιες υγείας υγείας και το μεταφορικό ισοδύναμο που ήταν μια εμβληματική μεταρρύθμιση του αείμνηστου Νεκτάριου Σαντορινιού.

Δημοσκόπηση: Μπροστά η ΝΔ – Πόσο κοντά είναι στην αυτοδυναμία

Έχουμε σχέδιο για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, για την ίδρυση παιδικών σταθμών σε περισσότερες περιοχές της χώρες, για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με περισσότερες δομές πρωτοβάθμιας υγείας, με στήριξη των συνταξιούχων.

Οικονόμου: «Να γιατί λέμε στους νέους να ψηφίσουν τη ΝΔ» 

Απαντώντας στο ερώτημα «γιατί να ψηφίσει ένας 17χρονος τη ΝΔ» ο κ.Οικονόμου απάντησε: «Γιατί λέμε ότι αξίζει να δικαιούται να ζει σε μια ευημερούσα χώρα να διεκδικήσει να ζήσει όπως προσδοκά αυτός και οι γονείς του. Αυτό προσπαθεί να κάνει η ΝΔ για τη νέα γενιά σε όλα τα επίπεδα όπως στην Παιδεία αποδίδοντας δωμάτια στις εστίες και βιβλιοθήκες στους φοιτητές. Λέμε να δίνεται η δυνατότητα να συνδέεται το πανεπιστήμιο με τα ξένα πανεπιστήμια, λέμε να φέρουμε το κράτος πιο κοινά στην τεχνολογία και να φέρουμε επενδύσεις, λέμε να φροντίζουμε να βρίσκει σπίτι η νέα γενιά, λέμε να ζει σε μια πατρίδα πρωταγωνιστή. Γι' αυτό του λέμε να ψηφίσει ΝΔ».

Τσαπανίδου: Δεν έχουμε πάρει απαντήσεις για τις παρακολουθήσεις

Απαντώντας σε ερώτηση αν η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τη Βουλή συνάδει με τον απαιτούμενο σεβασμό στους θεσμούς, η Πόπη Τσαπανίδου ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής γιατί δεν είναι απλή υπόθεση αυτό που έγινε με την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε τη μισή Ελλάδα. Δεν έχουμε πάρει απαντήσεις για τους λόγους που έγιναν αυτές οι παρακολουθήσεις ή αν ακόμη συνεχίζουν να γίνονται. Αποχωρήσαμε από τις ψηφοφορίες ως μια κίνηση συμβολισμού. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου θα είχε πέσει η κυβέρνηση την αμέσως επόμενη ημέρα. Είναι επικίνδυνο να συνηθίσουμε ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί δεν θα λειτουργούν σωστά στη χώρα».

Τσαπανίδου: Μου βγήκε αυθόρμητα το «πρόεδρε, έλα με φόρα»

Οικονόμου: «Δεν κρυφτήκαμε και αναλάβαμε δράση για να ρίξουμε φως στο θέμα των παρακολουθήσεων» 

Στο ερώτημα εάν η ΝΔ έκανε ότι μπορούσε για να χυθεί φως στην υπόθεση παρακολουθήσεων, ο κ.Οικονόμου είπε ότι η υπόθεση αυτή «δοκίμασε τις αντοχές των θεσμών».

Όπως είπε, «δεν κρυφτήκαμε, αναλήφθηκε πολιτική ευθύνη, υπήρξαν παραιτήσεις, και αλλάξανε πράγματα στην ΕΥΠ, και δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να μην μείνει καμία σκιά. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος και όχι να επιδιώκουμε εντυπώσεις πριν την δικαστική διερεύνηση».

Όπως τόνισε, όταν εργαλειοποιήθηκαν οι θεσμοί κατέληξαν σε υποθέσεις, "όπως της κυρίας Σαββαΐδου που κατηγορήθηκε και στη συνέχεια η χώρα μας τιμωρήθηκε με πρόστιμο από το ευρωπαϊκό δικαστήριο, την υπόθεση Novartis, που κανείς τελικά δεν παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη. Η δημοκρατία έχει κανόνες. Όταν βγουν όλα από το σκοτάδι τότε θα δει ο κόσμος τι ακριβώς ήταν αυτή η υπόθεση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top