Στην Αθήνα έφτασε ο Μπλίνκεν: Το πρόγραμμα των συζητήσεων με Δένδια 

Συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη σήμερα και δείπνο στο Μαξίμου

Στην Αθήνα ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ μετά την Τουρκία (Video Star)   

Στην Αθήνα και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έφτασε πριν λίγο, προερχόμενος από την Άγκυρα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ο  οποίος θα συναντηθεί σήμερα Δευτέρα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ την Τρίτη θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, με τον οποίο θα συμμετάσχει στον  4ο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδος - ΗΠΑ.           

Σεισμός Τουρκία: Πάνω από 40.000 οι νεκροί - Στήριξη Μπλίνκεν στην Άγκυρα

Σήμερα Δευτέρα επίσης,  ο πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο στον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ,  στο οποίο θα παραστούν ακόμη ο κ. Δένδιας αλλά και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.      

Προκήρυξη εκλογών στις 10 Μαρτίου – Κάλπες 9 Απριλίου και 28 Μαΐου

Ο 4ος γύρος στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ  

Ν. Δένδιας και Α. Μπλίνκεν,  περί ώρα 8:45, στο πλαίσιο των διευρυμένων συνομιλιών, οι θα κηρύξουν την έναρξη του 4ου γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδος -ΗΠΑ και στη συνέχεια  θα ακολουθήσουν  συνομιλίες των δυο αντιπροσωπειών.
Κατόπιν, θα υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών, Ελλάδας και Η.Π.Α.

Δένδιας στο Star: Η εικόνα από τον σεισμό που με συγκλόνισε στην Τουρκία

Περί ώρα 10:30  θα λάβουν χώρα κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Σημειώνεται ότι ο 3ος  Γύρος του Στρατηγικού Διαλόγου, Ελλάδας-Η.Π.Α. είχε λάβει χώρα στην Ουάσιγκτον τον Οκτώβριο του 2021.

Οι τομείς συνεργασίας που καλύπτει ο Στρατηγικός Διάλογος είναι: Περιφερειακά Ζητήματα, Άμυνα και Ασφάλεια, Επιβολή του Νόμου και Αντιμετώπιση της Τρομοκρατίας, Ανθρωπιστικές προκλήσεις και Ετοιμότητα για την αντιμετώπιση Καταστροφών, Εμπόριο και Επενδύσεις, Ενέργεια και Περιβάλλον, Δεσμοί μεταξύ των δύο λαών.

Οι συνομιλίες στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων αναμένεται να επικεντρωθούν στους τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των στρατηγικών διμερών σχέσεων, σε όλους τους τομείς καθώς και σε περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top