Τουρκία: ευχαριστίες πολιτικών στην Ελλάδα και διθυραμβικά σχόλια ΜΜΕ

Η βοήθεια της Ελλάδας πρώτο θέμα στο κρατικό πρακτορείο Anadolu 

Σεισμός Τουρκία: Ευχαριστίες Τούρκων πολιτικών στην Ελλάδα για τη βοήθεια και διθυραμβικά σχόλια από ΜΜΕ (Video Star)   

Μετά τους φονικούς σεισμούς τα μέσα της Τουρκίας αναφέρονται με διθυραμβικά σχόλια για τις προσπάθειες των Ελλήνων διασωστών αλλά και στην ανθρωπιστική  βοήθεια που φτάνει στον λαό τους από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει το «ευχαριστώ» του συμβούλου του Ρετζέο Ταγίπ Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν στον Κυριάκο Μητσοτάκη

 Σεισμοί Τουρκία Συρία: Σύσκεψη στο ΥΠΕΞ για την ανθρωπιστική βοήθεια   

Η βοήθεια της Ελλάδας πρώτο θέμα στο κρατικό πρακτορείο Anadolu 

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu, με εκτεταμένα ρεπορτάζ αναφέρεται στις ενέργειες της χώρας μας, τονίζοντας μάλιστα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν από τους πρώτους ηγέτες που μίλησαν με τον Τούρκο Πρόεδρο. «Η Ελλάδα δείχνει ισχυρή αλληλεγγύη στην σεισμόπληκτη Τουρκία» αναφέρει.   

Σεισμός Τουρκία: Η ανάρτηση Τουρκάλας δημοσιογράφου  που εξυμνεί την Ελλάδα για την βοήθεια  Σεισμός Τουρκία: Η ανάρτηση Τουρκάλας δημοσιογράφου  που εξυμνεί την Ελλάδα για την βοήθεια  

Δένδιας: οι άνθρωποι είναι πιο κοντά από όσο νομίζουν μερικές φορές οι ηγέτες τους 

«Οι πρόσφατοι καταστροφικοί σεισμοί στην Τουρκία και τη Συρία έδειξαν με τις αντιδράσεις τόσο της ελληνικής όσο και της τουρκικής κοινωνίας ότι οι κοινωνίες και οι άνθρωποι είναι πολύ πιο κοντά από ότι νομίζουν μερικές φορές οι ηγεσίες τους» διαμήνυσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στην ομιλία του στη Διπλωματική Ακαδημία της Παραγουάης.    

Σεισμός Τουρκία: Ήταν πάνω από 100 ώρες εγκλωβισμένοι αλλά βγήκαν ζωντανοί!

Εκτενή αφιερώματα των τουρκικών ΜΜΕ στην υποστήριξη της Ελλάδας  

Όλα τα τουρκικά μέσα, που άλλοτε «έσταζαν δηλητήριο¨ για την Ελλάδα, έχουν στρέψει τις κάμερές τους πάνω στους Έλληνες διασώστες, όπως το CNN TURΚ αλλά και άλλα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.  

«Είναι πολύ σημαντικό ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που πήγε εκεί. Όλα τα κέντρα από την αρχή. Η Ελλάδα είναι παρούσα στην Τουρκία και θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία αυτό που στο παρελθόν είχαμε ονομάσει διπλωματία των σεισμών», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Ρουσόπουλος, μιλώντας  στο Mega.      

Διπλωματία των σεισμών: Το Ιζμίτ, η Πάρνηθα και το Γκαζιαντέπ
 

«Συμφωνώ με τον κύριο Ρουσόπουλο ότι οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα και πάνω από την καταστροφή και την τραγωδία έρχονται πιο κοντά όταν δείχνουν τα αληθινά τους αισθήματα» συμφώνησε στην ίδια τηλεοπτική συζήτηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top