Εκλογές 2023: «Παράθυρο» και για τρίτη εκλογική αναμέτρηση από Γεωργιάδη

«Μόνο με ΠΑΣΟΚ μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση. Αν πει όχι…»

«Δεν μπαίνουμε σε καμία κουβέντα με κανένα κόμμα για συγκυβέρνηση την πρώτη Κυριακή», ξεκαθάρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης / Βίντεο: Attica TV

«Παράθυρο» και για τρίτη εκλογική αναμέτρηση άνοιξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν μπαίνουμε σε καμία κουβέντα με κανένα κόμμα για συγκυβέρνηση την πρώτη Κυριακή. Κουβέντα θα γίνει μετά το μπόνους. Αν χρειάζεται», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στο Attica TV.

Ο Μητσοτάκης σε ρόλο… Πυθίας: Ο χρησμός για τις εκλογές από την Ιαπωνία

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πρώτες εκλογές είναι «εκλογές εξουδετέρωσης μιας παγίδας, ενός μηχανισμού του παρελθόντος. Πρέπει να εξουδετερώσουμε τη “βόμβα”, που άφησε ο Αλέξης Τσίπρας, την απλή αναλογική». 

Αποχή ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή ανακοίνωσε ο Τσίπρας

Όπως είπε, «το μόνο κόμμα στην περίπτωση των δεύτερων εκλογών, αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, που θα μπορούσαμε να κάνουμε συγκυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ».

«Μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη με τροπολογία

Εάν το ΠΑΣΟΚ απαντήσει αρνητικά, σημείωσε πως «θα πάμε σε τρίτες εκλογές».

Παράλληλα, απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να γίνει συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ χωρίς να είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα έχει εκλέξει ο λαός τον Μητσοτάκη για πρωθυπουργό δύο φορές και ο Ανδρουλάκης θα πει όχι; Δηλαδή, αντί να κάνει ο λαός κουμάντο, θα κάνει ο Ανδρουλάκης; Αυτό θέλω πολύ να δω να το λέει κάποιος τότε στ' αλήθεια».

Η ατάκα του Νίκου Δένδια για την ημερομηνία των εκλογών

Συνεχίζοντας, επέμεινε πως η χώρα χρειάζεται αυτοδύναμες και σταθερές κυβερνήσεις: «Η εμπειρία μου διδάσκει πως οι συμμαχικές κυβερνήσεις δεν μπορούν να κάνουν γρήγορα πράγματα, έχουν πολύ αργή εσωτερική διαδικασία. Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις έχουν το πλεονέκτημα της ταχύτητας και η Ελλάδα χρειάζεται ταχύτητα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top