«Μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη με τροπολογία

Η διάταξη θα αποτελέσει «οδηγό» και για τη Χρυσή Αυγή

Σήμερα θα κατατεθεί στη Βουλή, κατά πάσα πιθανότητα, η τροπολογία για το «μπλόκο» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη για τις επερχόμενες εκλογές.

Η διάταξη ορίζει πως θα εξετάζεται η πραγματική ηγεσία κάθε κόμματος, ώστε να αποφευχθεί να μπαίνουν μπροστά αχυράνθρωποι, όπως ακούγεται για το κόμμα «Έλληνες».

Κόμμα Κασιδιάρη: «Μπλόκο» με νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζει η κυβέρνηση 

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει, το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα εξετάζει τις υποψηφιότητες και τους συνδυασμούς, εφόσον διαπιστώνει κωλύματα που εμπίπτουν στις προηγούμενες διατάξεις, θα παραπέμπει την υπόθεση στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, που οφείλει να αποφασίζει εντός δύο ημερών.

Αποχή ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή ανακοίνωσε ο Τσίπρας

Υπενθυμίζεται ότι η διάταξη του 2021 αναφέρει ρητά πως οι επικεφαλής και τα κόμματα που έχουν καταδικαστεί πρωτοδίκως για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι στις εκλογές.

Ο Μητσοτάκης σε ρόλο… Πυθίας: Ο χρησμός για τις εκλογές από την Ιαπωνία

Ο κ. Κασιδιάρης έχει καταδικαστεί πρωτόδικο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και δεν μπορεί να είναι υποψήφιος.

Η ατάκα του Νίκου Δένδια για την ημερομηνία των εκλογών

Η διατύπωση του νέου νόμου θα πιάνει και τη Χρυσή Αυγή, καθώς ο Νίκος Μιχαλολιάκος είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού.

Η διατύπωση του νέου νόμου θα πιάνει και τη Χρυσή Αυγή, καθώς ο Νίκος Μιχαλολιάκος είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού

Η διατύπωση του νέου νόμου θα πιάνει και τη Χρυσή Αυγή, καθώς ο Νίκος Μιχαλολιάκος είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού / Eurokinissi - Σωτήρης Δημητρόπουλος

Έτσι, εάν θελήσει να βάλει μπροστά την κόρη του Ουρανία ή οποιονδήποτε μπορεί να θεωρηθεί αχυράνθρωπος, τότε το ίδιο κώλυμα θα ισχύει και για τη Χρυσή Αυγή.

Δίκη Χρυσή Αυγή: «Όχι» εισαγγελέως για αποφυλάκιση Κασιδιάρη - Λαγού

Από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν πως στόχος είναι να υπάρξει διακομματική στήριξη στη διάταξη, καθώς θα κάνει ευκολότερη και τη δουλειά του Αρείου Πάγου για το θέμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top