Κηδεία Κωνσταντίνου: Ποιοι υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ δίνουν το «παρών»

Στη Μητρόπολη Αθηνών ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγό του

Με τη σύζυγό του Γεωργία πήγε στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς / Βίντεο Star.gr - Ανέστης Συμεωνίδης

Αρκετοί είναι οι υπουργοί και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που δίνουν το παρών στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να μη βάλει περιορισμό σε όποιον ήθελε να παρευρεθεί, ενώ και η κυβερνητική αναβάθμιση με την παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένο, άναψε το «πράσινο» φως σε όσους βουλευτές ή υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας επιθυμούν να πουν το τελευταίο «αντίο». 

Τέως βασιλιάς: Το πρωτόκολλο για την κηδεία, ποιοι θα κρατήσουν το φέρετρο

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί πως την κυβέρνηση θα την εκπροσωπούσε μόνο η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ωστόσο οι αφίξεις πολλών Ευρωπαίων γαλαζοαίματων, άλλαξαν τον σχεδιασμό.  

Κηδεία Κωνσταντίνου: Κλειστό το κέντρο – Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ο Αντώνης Σαμαράς και η σύζυγός του Γεωργία στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου / Intime - Δημήτρης Περιστέρης

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Γεωργία Σαμαρά. Σε δήλωσή του προ ημερών διαφώνησε από την πρώτη στιγμή με την απόφαση της κυβέρνησης να κηδευτεί ο τέως βασιλιάς ως ιδιώτης, καθώς υπήρξε «συνταγματικός Ανώτατος άρχων της χώρας και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ υπήρξε και Ολυμπιονίκης που τίμησε τα ελληνικά χρώματα διεθνώς».

Τέως βασιλιάς: Πλήθος κόσμου έξω από το Παρεκκλήσι της Μητρόπολης

Μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό βρίσκονταν οι βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, αλλά και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί από τα ξημερώματα έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών για το τελευταίο «αντίο» στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο / Intime - Γιάννης Λιάκος

Το παρών έδωσε και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να παραβρεθεί και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, με τη σύζυγό του / Φωτογραφία Star.gr - Ανέστης Συμεωνίδης

Κηδεία Κωνσταντίνου: «Φρούριο» η Αθήνα - Απαγορεύονται και οι πτήσεις drone

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, έχει δηλώσει ότι, αν δεν ήταν σε αποστολή στο Κουβέιτ, θα πήγαινε στην κηδεία, και το παρών εκ μέρους της οικογένειας έδωσε η σύζυγος του, Ευγενία Μανωλίδου.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου / Intime - Δημήτρης Περιστέρης

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου / Intime - Δημήτρης Περιστέρης

Κηδεία Κωνσταντίνου: Συγκίνηση στο επίσημο δείπνο των «γαλαζοαίματων»

Φανερά συγκινημένη η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, την οποία είχε βαφτίσει ο τέως βασιλιά Κωνσταντίνος / Intime - Γιάννης Λιάκος 

Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έδωσαν και το παρών και η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, την οποία είχε βαφτίσει ο τέως βασιλιάς, αλλά και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους θα παραστεί, λέγοντας: «Δεν είμαι θιασώτης της μοναρχίας που είναι άλλωστε ένα ερμητικά κλειστό κεφάλαιο της ιστορίας μας. Σε ανθρώπινο όμως επίπεδο, η τιμή προς τους νεκρούς είναι για εμάς τους Έλληνες αναπόσπαστο μέρος του πολιτισμού, των αξιών και παραδόσεών μας. Από αυτή την αμιγώς ανθρώπινη πλευρά προτίθεμαι να παραστώ αύριο στη Μητρόπολη».

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι πρώτες αφίξεις των «γαλαζοαίματων»

Τέλος, στην κηδεία παραβρέθηκε και ο ανεξάρτητος βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τη Νέα Δημοκρατία, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

«Ο νόμιμος και συνταγματικός αρχηγός κράτους κηδεύεται ως αρχηγός κράτος. Η εδραιωμένη δημοκρατία μας, δε φοβάται τίποτα. Κρίμα για την απρέπεια προς το πρόσωπο του Κωνσταντίνου του Β’ από πλευράς της κυβέρνησης. Όλος αυτός ο κόσμος δεν ήρθε για να αποχαιρετήσει έναν ιδιώτη, ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του», δήλωσε ο κ. Μπογδάνος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top