«Πράσινα Ταξί»: Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση για την επιδότηση

Επιδότηση έως 22.500 ευρώ για την απόκτηση ηλεκτρικού ταξί

Οχήματα ταξί
Ξεκίνησε η δράση «Πράσινα ΤΑΞΙ» που στοχεύει στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης στα ταξί / Βίντεο: ΕΡΤ

Από χθες, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, είναι ανοικτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα «Πράσινα Ταξί».

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για αγορά ή leasing ηλεκτρικών ταξί είναι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Η επιδότηση είναι πολύ υψηλή και φτάνει τα 22.500 ευρώ, καλύπτοντας το 40% της αξίας.

Μάλιστα, λαμβάνεται ειδική μέριμνα για τα ΑμεΑ, τις οικογένειες με τρία εξαρτώμενα τέκνα και άνω και τους νέους έως 29 ετών, με ξεχωριστή προσαύξηση σε κάθε κατηγορία.

Πετρέλαιο θέρμανσης: «Tσιμπάει» η τιμή του μετά τη μείωση της επιδότησης  

Mε το νέο πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα επιδότησης σε ιδιοκτήτες οχήματος ταξί και για αγορά και εγκατάσταση «έξυπνου» σημείου επαναφόρτισης ηλεκτρικού οχήματος.

Η επιδότηση για τα πράσινα ταξί φτάνει τα 22.500 ευρώ, καλύπτοντας το 40% της αξίας του/ Intime - Γιάννης Δημητρόπουλος

ΔΥΠΑ: Χιλιάδες αιτήσεις για το «Πάω Μπροστά» με το επίδομα 400 ευρώ

«Με τη νέα δράση συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, στηρίζουμε έμπρακτα πολλούς επαγγελματίες οδηγούς ΤΑΞΙ, να αντικαταστήσουν τα παλιά οχήματά τους, με νέα, αμιγώς ηλεκτρικά.», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

«Πράσινα Ταξί»: Οι ωφελούμενοι του προγράμματος

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι:

-    Όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων ταξί κατηγορίας EUR05 και παλαιότερης, με βάση την άδεια κυκλοφορίας.

-    Ιδιοκτήτες θεωρούνται όσοι κατέχουν το 100% της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος. Σε περίπτωση ύπαρξης περισσότερων μεριδιούχων επί της αδείας (συνιδιοκτήτες/συγκύριοι), η αίτηση υποβάλλεται από το σύνολο των δικαιούχων.

-    Κάθε ωφελούμενος δικαιούται την αγορά ή σύναψη χρονομίσθωσης (leasing) ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου μηδενικών εκπομπών ρύπων C02 (BEV), ανά άδεια.

-    Οι δικαιούχοι υποχρεούνται να προβούν σε απόσυρση και καταστροφή του παλαιού οχήματος ταξί. Το ποσό επιδότησης για την απόσυρση συνυπολογίζεται στο τελικό ποσό του οικολογικού bonus.

-    Η ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας των δαπανών, ορίζεται η 1η Δεκεμβρίου του 2021, από τις οποίες εξαιρούνται οι δαπάνες που αφορούν την προκαταβολή για την παραγγελία του οχήματος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top