Πετρέλαιο θέρμανσης: «Tσιμπάει» η τιμή του μετά τη μείωση της επιδότησης  

Και με μπιτόνια σπεύδουν στα πρατήρια οι καταναλωτές ενόψει κακοκαιρίας  

Πετρέλαιο θέρμανσης: Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την άνοδο στην τιμή του μετά τη μείωση της επιδότησης    

Σε ανοδική τροχιά έχει μπει εκ νέου η διεθνής τιμή του πετρελαίου, προκαλώντας ανησυχία για ένα νέο γύρο ανατιμήσεων στα καύσιμα. Ήδη, τα νοικοκυριά προμηθεύονται «τσιμπημένο» το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ για τη βενζίνη παράγοντες της αγοράς λένε ότι δύσκολα θα δούμε υποχώρηση των τιμών στα περσινά επίπεδα.  

«Ήρθα να πάρω 50 λίτρα τώρα που έρχεται κακοκαιρία και θα ξαναπάρω την άλλη εβδομάδα» δηλώνει στην κάμερα του Star πολίτης που πήγε σε πρατήριο καυσίμων για να προμηθευτεί  πετρέλαιο θέρμανσης με μπιτόνια.     

Η πτώση της θερμοκρασίας που έρχεται και ο χειμώνας που κάνει την εμφάνισή του, οδηγεί πολλούς καταναλωτές στο να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης. 

Το «ψαλίδισμα» της κρατικής επιδότησης έχει περάσει στην αντλία. Στα 1,12 ευρώ το λίτρο έκλεισε η μέση τιμή τη χρονιά που πέρασε, αλλά την πρώτη εβδομάδα του 2023 η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έφτασε το 1,24 ευρώ, ενώ  γύρω στο 1,26 ευρώ  το λίτρο αναμένεται να κλείσει το πρώτο δεκαπενθηνερο του μήνα

Ανεβαίνει η αμόλυβδη βενζίνη λόγω και της υψηλής φορολογίας  

Προβληματισμό προκαλούν οι ανοδικές τάσεις των διεθνών τιμών του πετρελαίου, που ξεπέρασαν τα 80 δολάρια το βαρέλι. 

«Είδαμε το πετρέλαιο να φτάνει ως τα 88 δολάρια στις αρχές της χρονιάς, ενώ η τιμή της βενζίνης  αυξήθηκε κατά 9 λεπτά το λίτρο» επισημαίνει ο πρόεδρος των εμπόρων υγρών καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου.   

Η τιμή της αμόλυβδης τέλος του 2022 έκλεισε στο 1,79 ευρώ  το λίτρο και σήμερα έφτασε το 1,85 ευρώ.  

Τιμή καυσίμων: Πήραμε «ανάσα» αλλά οι φόροι τις κρατούν ψηλά 

Η μέση τιμή της αμόλυβδης

Η μέση τιμή της αμόλυβδης 

Οι αυξανόμενες διεθνές τιμές σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία, απομακρύνουν στην παρούσα φάση το ενδεχόμενο να δούμε πολύ χαμηλότερες τιμές

«Τσουρουφλίζει» η τιμή και στο πετρέλαιο κίνησης

Όσον αφορά το πετρέλαιο κίνησης, έχει υποχωρήσει μεν στα 1,79 ευρώ ανά λίτρο, ωστόσο παραμένει 30 λεπτά ακριβότερο από πέρσι, επιβαρύνοντας όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. 

Η μέση τιμή στο πετρέλαιο κίνησης

Η μέση τιμή στο πετρέλαιο κίνησης 

Μπαράζ ανατιμήσεων στην αγορά από την αύξηση στο πετρέλαιο κίνησης 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top