Μπαράζ ανατιμήσεων στην αγορά από την αύξηση στο πετρέλαιο κίνησης 

Μεγάλη άνοδος του κόστους των μεταφορικών  

Οι αυξήσεις στα καύσιμα φέρνουν μπαράζ ανατιμήσεων στην αγορά (video Star)  

Οι διεθνείς τιμές των καυσίμων κρατούν ψηλά και την τιμή της βενζίνης και του πετρελάιου, προκαλώντας ίλιγγο στους οδηγούς. Οι επαγγελματίες, βλέπουν το μεταφορικό κόστος να εκτοξεύεται σχεδόν σε διπλάσια επίπεδα από πέρσι, πυροδοτώντας ντόμινο ανατιμήσεων σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. 

Στα «ύψη» παραμένουν οι τιμές των καυσίμων λόγω των διεθνών τιμών

Οι οδηγοί βλέπουν από την πλευρά τους για μια ακομη φορα τη βενζίνη «να τραβάει την ανηφόρα» και τους πιάνει απελπισία, όπως δηλώνουν στην κάμερα του Star.  

Η άνοδος των διεθνών τιμών συμπαρασύρει τα καύσιμα και στη χώρα μας. Μέσα σε μόλις μια εβδομάδα η τιμή της αμόλυβδης, απο 2,028 ευρώ το λίτρο, ξεπέρασε τα 2,037 ευρώ.

Πετρέλαιο κίνησης: Βάζει «φωτιά» στην αγορά και στα μεταφορικά η αύξηση 

Μάλιστα οι πρατηριουχοι εκτιμούν ότι οι τιμές θα σταθεροποιηθούν σε υψηλα επιπεδα για αρκετο καιρό ακόμα... 

«Απ’ ότι φαίνεται θα συνεχιστεί αυτή η εικόνα, μια σταθεροποίηση των τιμών βλέπουμε και μια μικρή αύξηση στις  βενζίνες» δηλώνει ο πρόεδρος των Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου.  

Επίδομα θέρμανσης: Οι ημερομηνίες για τις τρεις πληρωμές

Επαναφορά της επιδότησης στο ντίζελ ζητούν οι πρατηριούχοι

Να επανέλθει η επιδότηση στο ντίζελ κίνησης, ζητούν οι πρατηριούχοι, καθώς σήμερα η τιμή του, όπως επισημαίνουν, διαμορφώνεται στα 2,11 ευρώ το λίτρο και παραμένει πολύ ακριβότερο απο τη βενζίνη.
 

Σταθερά ψηλά το ντίζελ κίνησης,  σε απόγνωση οι επαγγελματίες 

 

Ένα τουριστικό  λεωφορείο,  για να γεμισει το ρεζερβουάρ του χρειάζεται 550 λίτρα καύσιμο. Συνολικό κόστος πάνω απο 1.000 ευρώ, αύξηση μέσα σε λίγους μήνες  που ξεπερνά το 60%, όπως λένε οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων. 

«Ανάσα» από το φυσικό αέριο  

Το παρήγορο είναι ότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις για ένα σχετικά ήπιο Νοέμβριο και οι γεμάτες αποθήκες της Ευρώπης με φυσικό αέριο, έσπρωξαν σήμερα την τιμή του 4% χαμηλότερα, σταθερά κάτω από τα 120 ευρώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top