Νέο δημοσίευμα για αναθέσεις σε στελέχη της ΝΔ και καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ 

ΝΔ: Η εταιρία άνθισε επί ΣΥΡΙΖΑ – Τοποθέτηση στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί Πολάκη    

Το video του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την πολιτική σύγκρουση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις συμβάσεις βουλευτών και στελεχών τους με το Δημόσιο   

420 συμβάσεις αξίας 5,5 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο «μέσα από εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις και διαγωνιστικές διαδικασίες» υποστηρίζει δημοσίευμα του newsbomb.gr ότι ανατέθηκαν σε δύο στελέχη της ΝΔ. Πρόκειται για τον Ανδρέα Κουτούπη, που κατά το δημοσίευμα «είναι συντονιστής της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ»  και τον Ανδρέα Ροδάκο, που επίσης σύμφωνα με το δημοσίευμα , «δεν κατέχει επίσημη θέση στη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο είναι φίλος του Άδωνι Γεωργιάδη, κάτι που άλλωστε ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρει στα social media του».

Documento: Συμβάσεις 400.000 ευρώ με το Δημόσιο του βουλευτή ΝΔ Χειμάρα   

 

Οικονόμου: Δεν υιοθετούμε ούτε τη σκανδαλολογία ούτε τις ατεκμηρίωτες καταγγελίες και τη δημιουργία «αχταρμά»  

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών:    

Οικονόμου για εκλογές: Από την άνοιξη και μετά ίσως ξεκινήσει η διαδικασία

«Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι πορεύεται σε όλα τα ζητήματα με σύμμαχο τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Αυτές είναι βασικές αξίες, συνυφασμένες πλήρως με την Παράταξή μας. Όσο απόλυτοι είμαστε σε αυτό, άλλο τόσο είμαστε στο ό,τι δεν υιοθετούμε ούτε τη σκανδαλολογία, ούτε τις ατεκμηρίωτες καταγγελίες, ούτε τις εύκολες ενοχοποιητικές υποθέσεις, ούτε την προσπάθεια δημιουργίας ενός «αχταρμά» με πραγματικά   και ανύπαρκτα γεγονότα, με περιγραφές, με φωτογραφίες, με ιδιότητες που υπήρχαν, δεν υπήρχαν, προκειμένου να βγουν τα συμπεράσματα που κάποιοι έχουν στο μυαλό τους. Η Κυβέρνηση αυτή  πορεύεται σε όλα της τα ζητήματα με βάση τη νομιμότητα, τους κανόνες, τους θεσμούς και τη διαφάνεια».  

Π. Τσαπανίδου: «Θα διαγράψει τον κ. Κουτούπη ο Μητσοτάκης ή στηρίζει το πλιάτσικο 5,5 εκατ. με 420 απευθείας αναθέσεις;»

Απαντώντας η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Πόπη Τσαπανίδου στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ανέφερε από την πλευρά της:  

Πόπη Τσαπανίδου: Γιατί δέχθηκα την πρόταση του Τσίπρα – Το παρασκήνιο

«Πυκνώνουν τα δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν ένα νέο όργιο με 420 απευθείας αναθέσεις, ύψους 5,5 εκατ. ευρώ σε στελέχη της ΝΔ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρεί να το καλύψει με  γενικόλογες αοριστίες.

Την ώρα που οι πολίτες μετράνε και το τελευταίο ευρώ με την αισχροκέρδεια να τους γονατίζει, περιμένουμε από την κυβέρνηση σαφείς απαντήσεις για ένα ακόμη σκάνδαλο που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα.

Ρωτάμε λοιπόν τον κ. Μητσοτάκη:
- Θα διαγράψει τον κ. Κουτούπη από τη ΝΔ ή στηρίζει ακόμα ένα πλιάτσικο 5,5 εκατ. ευρώ;
- Θα ζητήσει να επιστρέψουν τα 5,5 εκατ. ευρώ που ενθυλάκωσαν από τα δημόσια ταμεία;
- Θα ζητήσει από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και το Ελεγκτικό Συνέδριο να διεξάγουν ελέγχους για τη νομιμότητα των εν λόγω απευθείας αναθέσεων;
Θα απαντήσει αυτή τη φορά ή θα συνεχίσει να προσβάλλει την δοκιμαζόμενη κοινωνία, επιτρέποντας σε κάποιους να κάνουν πάρτι με τα χρήματα των φορολογουμένων;». 

Αννα Ευθυμίου: Τι απαντά στις καταγγελίες για τις «συμβάσεις με το Δημόσιο»

Απάντηση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ: Η εταιρία άνθισε επί ΣΥΡΙΖΑ με αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και ο ένας εκ των ιδιωτών σύναψε συμβάσεις με ΚΕΕΛΠΝΟ επί Πολάκη       

Απαντώντας το Γραφείο Τύπου της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε σε ανακοίνωσή του:  

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί πολιτικά με την Κυβέρνηση καταφεύγει στον μόνο δρόμο που ξέρει: στη λάσπη και σε λογικές πιστοποιητικού πολιτικών φρονημάτων! Έφτασε στο σημείο να συνδέει την Κυβέρνηση με την επαγγελματική δραστηριότητα ιδιωτών που δεν έχουν καμία οργανική σχέση με την Κυβέρνηση και τη ΝΔ. Ο ένας δεν είχε ποτέ καμία οργανική σχέση με την Κυβέρνηση ή τη ΝΔ και ο άλλος δεν έχει οποιαδήποτε οργανική σχέση με τη ΝΔ εδώ και 10 μήνες! Η εν λόγω εταιρεία στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα άνθισε επί ΣΥΡΙΖΑ οπότε και σύναψε εκατοντάδες συμβάσεις, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ενώ ο ένας εκ των δύο ιδιωτών που προσπαθούν να συνδέσουν με τη ΝΔ τοποθετήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ ως εσωτερικός ελεγκτής σε φορέα του δημοσίου, ενώ σύναψε και ατομικές συμβάσεις με το ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Πολάκη! Δεν ξέρουμε αν στο πρόγραμμα της «δεύτερης φοράς», εντάσσεται και ο έλεγχος πολιτικών φρονημάτων πριν την ανάληψη οποιασδήποτε σύμβασης με το δημόσιο. Καταλαβαίνουμε ότι η τοξικότητα είναι το μόνο έδαφος στο οποίο μπορεί να κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ας ενημερώνονται τουλάχιστον πριν βγάλουν βαρύγδουπες ανακοινώσεις γιατί το μόνο που πετυχαίνουν είναι η αυτογελοιοποίηση».

H… ψαριά του δύτη Πολάκη με τα ονόματα Πάτση και Χειμάρα!   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top