Ηχηρή απάντηση της Ελλάδας στο νέο παραλήρημα Ερντογάν

«Μην τα βάζετε μαζί μας στο Αιγαίο» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος 

Το ρεπορτάζ της Κ. Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη από τη Γαύδο και την οργή των Τούρκων (Video Star, φωτογραφία αρχείου Ευρωκίνηση) 

Ηχηρή απάντηση έδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών μέσω διπλωματικών πηγών στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που λίγο μετά το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι ζήτησε, ούτε λίγο ούτε πολύ,  να μην...  τα βάζει με την Τουρκία η Ελλάδα στο Αιγαίο.    

Εκλογές σχεδόν τις ίδιες ημερομηνίες σε Ελλάδα – Τουρκία!   

Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν: Μην τα βάζετε μαζί μας στο Αιγαίο 

Η Τουρκία δεν έχει κάποιο πρόβλημα με την Αθήνα, όσο η Ελλάδα δεν τα βάζει με την Άγκυρα στο Αιγαίο, δήλωσε ο Ερντογάν, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή.

Βίντεο ντοκουμέντο από το θερμό επεισόδιο στο Φαρμακονήσι

«Εξαπολύουμε τον Ταϊφούν. Ποια είναι η ακτίνα δράσης του Ταϊφούν; 561 χιλιόμετρα. Τι κάνουν οι Έλληνες; Αναστατώνονται. Οι εφημερίδες φτιάχνουν αμέσως τίτλους: “ Θα χτυπήσουν την Αθήνα”. Δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα, όσο δεν τα βάζετε μαζί μας στο Αιγαίο». 

«Για όσο δεν τα βάζετε μαζί μας στο Αιγαίο, δεν τα βάζουμε μαζί σας», δήλωσε επίσης ο Ερντογάν σε μία τελετή που πραγματοποιήθηκε σε ένα προάστιο νοτίως της Άγκυρας.

Ο Ερντογάν χαιρέτησε την αναπτυσσόμενη τουρκική αμυντική βιομηχανία, δηλώνοντας ότι η κάθε χώρα «φθονεί»  την Τουρκία για το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα μάχης Bayraktar TB2, αλλά και για το μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος τζετ, Kizilelma.

Διπλωματικές πηγές:  Η Ελλάδα δεν επιβάλει τετελεσμένα και καταδικάζει  κάθε μορφή επεκτατισμού και αναθεωρητισμού

Απαντώντας στον Τούρκο Πρόεδρο, διπλωματικές πηγές ανέφεραν: 

To ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη από τη Γαύδο και η οργή των Τούρκων

«Η Ελλάδα προωθεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, ασκώντας εξωτερική πολιτική βασισμένη σε κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, με πλήρη σεβασμό στις Αρχές  του Καταστατικού Χάρτη  του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών. Η Ελλάδα ουδέποτε επιχείρησε, ούτε επιχειρεί να επιβάλει τετελεσμένα.  Αντιθέτως, καταδικάζει  κάθε μορφή επεκτατισμού και αναθεωρητισμού και στο πλαίσιο των σχεσεων καλής γειτονιάς επιλύει τις εκκρεμότητες με τους γείτονες της,όπως με την Ιταλία και την Αίγυπτο ,μέσω τις αταλάντευτης εφαρμογής  των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θαλασσας. Συνεχιζουμε να προστατεύουμε την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top