Πλεύρης: Η Ελλάδα μπορεί να καλύψει την έλλειψη φαρμάκων με γενόσημα

Τι είπε ο υπουργός Υγείας για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Όσα είπε ο υπουργός Υγείας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Ant1, το πρωί της 2ας Ιανουαρίου 2023

Για την έξαρση του κορωνοϊού στην Κίνα, την επιστροφή των ανεμβολίαστων γιατρών στο ΕΣΥ αλλά και την έλλειψη φαρμάκων μίλησε ο Θάνος Πλεύρης

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Ant1 ότι αναμένεται να γίνει σύσκεψη από τον ευρωπαϊκό ΕΟΔΥ αυτή την εβδομάδα, σχετικά με την έξαρση του κορωνοϊού στην Κίνα. «Όπως όλα δείχνουν, η πολιτική αντιμετώπισης του κορωνοϊού “Zero Covid” δεν αποδίδει» τόνισε.

Κίνα: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν την Πρωτοχρονιά εν μέσω νέου κύματος Covid

Εξήγησε ακόμη ότι έλλειψη φαρμάκων υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο για δύο λόγους: λόγω της γενικής έλλειψης αλλά και των παράλληλων εξαγωγών.

«Η μείωση παραγωγής φαρμάκων στην Ινδία και στην Κίνα, αλλά και η αυξημένη ζήτηση ιδιαίτερα σε παιδιατρικά φάρμακα, έχει ωθήσει στις ελλείψεις» είπε ο Θάνος Πλεύρης. Ανέφερε, ωστόσο, ότι η ελληνική βιομηχανία φαρμάκων μπορεί να καλύψει με γενόσημα την έλλειψη. 

Όσον αφορά στις παράλληλες εξαγωγές, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως θα γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι και οι εταιρείες που πράττουν αντίθετα με τον νόμο θα κλείσουν, όπως έγινε και σε δύο φαρμακαποθήκες στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες δε δέχτηκαν τον έλεγχο.

Πώς θα επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι γιατροί στα νοσοκομεία

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, οι οποίοι επέστρεψαν από 1η Ιανουαρίου 2023 στο Δημόσιο εξήγησε ότι οι εν λόγω υγειονομικοί δε θα επιστρέψουν σε ΜΕΘ και σε δομές με ανοσοκατασταλμένους, καθώς ακόμη οι μελέτες δείχνουν ότι οι μη εμβολιασμένοι μεταδίδουν ευκολότερα τον ιό, έστω και σε μικρότερο βαθμό.

Τέλος, σημείωσε ότι οι γιατροί που τους αντικατέστησαν θα παραμείνουν στα πόστα τους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top