Με πόλεμο απειλεί την Ελλάδα και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

«Ένας λάθος υπολογισμός θα προκαλέσει την απάντηση της Άγκυρας»

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας, την οποία κάλεσε να μάθει από την ιστορία της, εκτόξευσε ο Χουλουσί Ακάρ πριν από λίγες μέρες / Βίντεο: Σκάι 

Ασταμάτητο είναι το σερί των τουρκικών προκλήσεων κατά της Ελλάδας.

Μετά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ  επαναφέρει την απειλή πολέμου, το casus belli, και υποστηρίζει πως η «Αθήνα κάνει βήματα για να προκαλέσει».

Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς Τουρκία: «Σταματήστε τις απειλές»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι NTV δήλωσε ότι οποιαδήποτε επέκταση χωρικών υδάτων εκ μέρους της Ελλάδας πάνω από τα 6 μίλια, αποτελεί casus belli.

Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Επέκταση χωρικών υδάτων ίσον πόλεμος με Τουρκία

«Το 1995 ελήφθη μία απόφαση από τη Βουλή, αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι, να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ένα λάθος βήμα ως προς αυτό θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Λέμε στον γείτονά μας, μην ξεχνάτε ότι ένας λάθος υπολογισμός θα προκαλέσει την απάντηση της Άγκυρας», ανέφερε - μεταξύ άλλων - ο Χουλουσί Ακάρ.

Η Αθήνα απαντά στην Άγκυρα: «Απαράδεκτες οι συνεχείς απειλές πολέμου»

«Τις τελευταίες ημέρες στον ελληνικό Τύπο υπάρχουν δημοσιεύματα πως θα γίνει η επέκταση των ελληνικὠν χωρικὠν υδάτων στα 12 μίλια γύρω από την Κρήτη. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, όχι 12 μίλια αλλά δεν θα επιτρέψουμε την επέκταση των χωρικών υδάτων, αλλά ούτε ένα μίλι παραπάνω στο Αιγαίο», είπε την Πέμπτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Τσαβούσογλου: Ή κάντε ένα βήμα πίσω ή θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top