Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Επέκταση χωρικών υδάτων ίσον πόλεμος με Τουρκία

«Mην κάνετε ψευτομαγκιές» - Η απάντηση της Ελλάδας

«Για άλλη μια φορά θέλω να προειδοποιήσω την Ελλάδα. Μην κάνεις ψευτομαγκιές», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απειλώντας την Ελλάδα με πόλεμο εάν προχωρήσει σε επέκταση των χωρικών υδάτων / Βίντεο: Open

Ευθείες απειλές για ακόμη μία φορά κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απειλώντας τη χώρα μας με πόλεμο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας προειδοποίησε την Ελλάδα να μην προχωρήσει σε επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο ούτε μίλι, σημειώνοντας πως ισχύει το casus belli.

«Τις τελευταίες ημέρες στον ελληνικό Τύπο υπάρχουν δημοσιεύματα πως θα γίνει η επέκταση των ελληνικὠν χωρικὠν υδάτων στα 12 μίλια γύρω από την Κρήτη. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, όχι 12 μίλια αλλά δεν θα επιτρέψουμε την επέκταση των χωρικών υδάτων, αλλά ούτε ένα μίλι παραπάνω στο Αιγαίο», είπε χαρακτηριστικά.

Δένδιας: Δεν είναι ανεκτό ένα μέλλον με αναθεωρητικές πολιτικές 

«Η απόφαση που έχει το Κοινοβούλιο μας το 1995 σχετικά με το ζήτημα αυτό είναι ξεκάθαρη και συνεχίζει να ισχύει», πρόσθεσε ο ίδιος, αναφερόμενος στο casus belli από την πλευρά της Άγκυρας.

Έφτασε το 10ο Rafale στην Ελλάδα: «Φόβος και τρόμος» σε τουρκικά ΜΜΕ     

Συνεχίζοντας, είπε: «Για άλλη μια φορά θέλω να προειδοποιήσω την Ελλάδα. Μην κάνεις ψευτομαγκιές βασιζόμενη σε αυτούς που προσπαθείς να έχεις από πίσω σου. Μην μπαίνεις σε περιπέτειες που κι εσύ ξέρεις πως το τέλος θα είναι πολύ κακό».

Η Αθήνα απαντά στην Άγκυρα: «Απαράδεκτες οι συνεχείς απειλές πολέμου»

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η Ελλάδα φέρει την ευθύνη για τη διακοπή των διερευνητικών επαφών: «Είχαμε ξεκινἠσει διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα. Όμως λόγω της εκστρατείας που ξεκίνησε ο Μητσοτάκης εναντίον της Τουρκίας, λόγω των προκλήσεων στο Αιγαίο, των ισχυρισμών για γενοκτονία και των πιέσεων εναντίον των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, βάλαμε τον διάλογο σε εκκρεμότητα».

Τσαβούσογλου: Δε θα επιτρέψουμε επέκταση των χωρικών υδάτων ούτε μίλι

«Είχαμε στείλει δυο επιστολές στο ΟΗΕ το 2021 για τις παραβιάσεις που κάνει η Ελλάδα στα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά. Κι έτσι καταγράψαμε πως η Ελλάδα επειδή παραβιάζει τους όρους των Συνθηκών Λωζάνης και Παρισίων απέναντι σε μας, δεν θα μπορεί να εκφράζει δικαιώματα κυριαρχίας», κατέληξε.

Η απάντηση της Ελλάδας: «Ούτε εκφοβίζόμαστε, ούτε τρομοκρατούμαστε»

«Η Ελληνική Κυβέρνηση πολιτεύεται με αποκλειστικό γνώμονα το διεθνές δίκαιο και τα εθνικά συμφέροντα. Δεν ετεροπροσδιορίζεται επ’ ουδενί, πόσο μάλλον στα κυριαρχικά μας δικαιώματα», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Τούρκου ΥΠΕΞ.

«Η τακτική των απειλών και των προκλήσεων, στην οποία επιδίδεται η Τουρκία, είναι απολύτως αδιέξοδη, αφού η Ελλάδα ούτε εκφοβίζεται, ούτε τρομοκρατείται. Θα ήταν χρήσιμο οι Τούρκοι αξιωματούχοι να αναλογιστούν το αδιέξοδο και να μην συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο και τη νέα χρονιά», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top