Η Αθήνα απαντά στην Άγκυρα: «Απαράδεκτες οι συνεχείς απειλές πολέμου»

«Απορρίπτουμε τις τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις»

«Η Ελλάδα για μια ακόμη φορά απορρίπτει εν τω συνόλω τις τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ / Βίντεο: ΕΡΤ

Αυστηρή απάντηση έδωσε η Αθήνα σε δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχωνγια την αποστρατικοποίηση των νησιών.

«Οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων περί αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου έχουν απορριφθεί επανειλημμένως στο σύνολο τους με σειρά από επιχειρήματα, τα οποία περιέχονται και στις σχετικές επιστολές που η Ελλάδα έχει αποστείλει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

ΗΠΑ: «Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν πρέπει να κάνουν παραβιάσεις»

«Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών και η αύξηση της έντασης στο Αιγαίο, μέσω απειλών πολέμου, έχουν καταδικασθεί στο σύνολό τους και από τη Διεθνή Κοινότητα», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Economist: Προβλέπει κλιμάκωση της έντασης Ελλάδας-Τουρκίας το 2023

Καταλήγοντας, αναφέρει: «Η Ελλάδα σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, για μια ακόμη φορά απορρίπτει εν τω συνόλω τις τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις και χαρακτηρίζει παντελώς απαράδεκτες τις επαναλαμβανόμενες απειλές πολέμου».

Τσαβούσογλου: Ή κάντε ένα βήμα πίσω ή θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται

Υπενθυμίζεται πως μόλις χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απείλησε ευθέως την Ελλάδα ή να κάνει ένα βήμα πίσω στο θέμα των νησιών «ή θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top