Τη συνδρομή των ΗΠΑ στην υπόθεση των υποκλοπών ζήτησαν οι εισαγγελείς

Στόχος να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι για την αποστολή μηνυμάτων-παγίδων

Ρεπορτάζ του Star για τις υποκλοπές

Οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση των καταγγελόμενων υποκλοπών μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator απέστειλαν αίτημα δικαστικής συνδρομής στις αρχές των ΗΠΑ.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί ζητούν την συνδρομή των ΗΠΑ, προκειμένου να εντοπίσουν τα ψηφιακά ίχνη των ηλεκτρονικών διευθύνσεων που περιελάμβαναν τα μηνύματα (SMS) οι οποίες, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ήταν εκείνες που εγκατέστησαν το λογισμικό στα κινητά τηλέφωνα των προσώπων που φέρονται να έπεσαν θύματα του Predator.

Υποκλοπές: Αιφνιδιαστικές έφοδοι σε εταιρίες και σπίτια για το Predator

Το αίτημα που, σύμφωνα με πληροφορίες, απέστειλαν οι δύο εισαγγελείς στις ΗΠΑ, αφορά την διαβίβαση στοιχείων για νομικά ή φυσικά πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση, καθώς η ψηφιακή διεύθυνση στην οποία καταλήγουν ορισμένες από τις παγιδευμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις, φαίνεται να ανήκει σε εταιρία ή εταιρίες με έδρα την Αμερική.

Στόχος του αιτήματος είναι να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι για την αποστολή των μηνυμάτων-παγίδων.

Στο έγγραφο των εισαγγελικών λειτουργών περιγράφεται προς τις αμερικανικές εισαγγελικές αρχές, ότι η έρευνα που διενεργείται αφορά την διάπραξη ενδεχόμενων σοβαρών ποινικών αδικημάτων, όπως εκείνου της παραβίασης επικοινωνιών και προσωπικών δεδομένων.

Υποκλοπές: Και Κύρτσος  - Τέλλογλου στα θύματα σύμφωνα με το Euractiv

Παράλληλα, οι εισαγγελείς οι οποίοι συνεχίζουν να εξετάζουν μάρτυρες, αναμένουν και τα αποτελέσματα των ελέγχων που έχουν αναθέσει στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα κατασχεθέντα κατά τις πρόσφατες εφόδους που οργάνωσαν σε γραφεία και οικίες προσώπων, που συνδέονται με τις εταιρίες που δραστηριοποιήθηκαν με το Predator.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top