ΚΥΣΕΑ: Ανανεώνεται η θητεία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου

Στο τραπέζι η προμήθεια των κορβετών

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν «ζητήματα ενίσχυσης του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και στο Αιγαίο», σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Μεταξύ των θεμάτων, που συζητήθηκαν, ήταν οι τεχνικές προδιαγραφές για τις κορβέτες που θα προμηθευτεί η χώρα μας. Η εκτίμηση είναι ότι το κόστος θα ανέλθει κοντά στο 1,5 δισ. ευρώ και η επιλογή μας θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι το Πάσχα του 2023.

Βασική παράμετρός είναι και το θέμα των ναυπηγείων και η μακροπρόθεσμη συντήρηση των πλοίων σε ελληνικά ναυπηγεία.

Στο πλαίσιο των εξοπλιστικών προγραμμάτων, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η προμήθεια των ισραηλινών πυραύλων Spike, το οποίο μπορεί να γίνει ακόμη και έως το τέλος του έτους. 

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η θητεία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα ανανεωθεί για έναν χρόνο.

Αυτό σημαίνει ότι οι άλλοι δύο αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΝ, ο αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο αντιναύαρχος, Στυλιανός Πετράκης, που έχουν ολοκληρώσει τη θητεία τους, θα αποστρατευτούν.

Μπακογιάννη: Κέρδισε προσφυγή κατά του Καμμένου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Οι ίδιες πηγές, πάντως, σημειώνουν ότι το θέμα δεν συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Le Soir: Η Καϊλή ομολόγησε για τον πατέρα της και τη βαλίτσα με τα χρήματα

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου η τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν ζητήματα ενίσχυσης του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και στο Αιγαίο», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο Γιάννης Οικονόμου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top