Θεοδωρικάκος για 16χρονο: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί επικίνδυνη ταύτιση με το 2008

«Επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν αυτή την επώδεινη υπόθεση»

«Πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη εξαπέλυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατηγορώντας τον για «εργαλειοποίηση» της υπόθεσης.

Πυροβολισμός 16χρονου: Βρέθηκε η δεύτερη σφαίρα που έριξε ο αστυνομικός

«Δυστυχώς, η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, αλλά και άλλες φωνές στον δημόσιο βίο επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν για μικροκομματικούς λόγους αυτή την επώδυνη υπόθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: 

«Με εμπρηστικές δηλώσεις διχασμού, με ακραία ρητορική λαϊκισμού και μίσους απέναντι συλλήβδην στην Αστυνομία, αλλά και την Κυβέρνηση. Επιχειρώντας, μάλιστα, μια επικίνδυνη ταύτιση με τον Δεκέμβρη του 2008. Επιζητώντας την επανάληψη των ίδιων θλιβερών γεγονότων. Ματαιοπονούν. Δεν θα το επιτρέψουμε». 

Πυροβολισμός 16χρονου: «Τον μεγάλωσα με τη φτώχεια μου» - Ξεσπά ο πατέρας

Παράλληλα, ο υπουργός καταδίκασε τις επιθέσεις εναντίων των αστυνομικών που σημειώνονται τις τελευταίες ώρες: «Οι χθεσινές επιθέσεις και ο τραυματισμός αστυνομικών, πρέπει να τύχουν ομόθυμης καταδίκης. Από όλους. Στηρίζουμε την Ελληνική Αστυνομία στην άσκηση των καθηκόντων της, με αποφασιστικότητα. Αλλά, πάντα αυστηρά στο πλαίσιο του Νόμου. Γιατί ο νόμος ισχύει για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις»

«Το τραγικό συμβάν στη Θεσσαλονίκη -που οδήγησε στον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου- διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει για τις ευθύνες. Ας το σεβαστούν όλοι αυτό», ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top