Μητσοτάκης: «Δίνουμε έμφαση στη διασπορά των επενδύσεων σε όλη τη χώρα»

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη βιομηχανική περιοχή Τρίπολης

Συνεχίζει τον κύκλο των περιοδειών του ανά την Ελλάδα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρώντας να αναδείξει το κυβερνητικό έργο, το οποίο περιλαμβάνει παρεμβάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα, στήριξη και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και σημαντικά έργα υποδομής που σταδιακά θα αλλάξουν την εικόνα της χώρας εν συνόλω και θα δώσουν νέα πνοή στις τοπικές κοινωνίες.

Μητσοτάκης: Σε τροχιά υλοποίησης τα αναπτυξιακά έργα στην Πελοπόννησο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από ευρύ κυβερνητικό κλιμάκιο -Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκος Παπαθάνασης, Κωστής Χατζηδάκης, Κώστας Σκρέκας, Θόδωρος Σκυλακάκης, Γιώργος Γεωργαντάς, Θάνος Πλεύρης- παρουσίασε το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Πελοποννήσου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε επίσης την εταιρεία ΠΟΚΑΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΠΕ, η οποία ιδρύθηκε το 2008 και πρωτοστατεί στην αναγέννηση δευτερογενών πλαστικών πρώτων υλών στα Βαλκάνια και την ΕΕ

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός: «Στην Τρίπολη συντάξαμε αυτό το Αναπτυξιακό Σχέδιο για να μπορέσουμε ακριβώς να προσδιορίσουμε την ανάγκη ενός συνεκτικού σχεδίου σε Περιφερειακό επίπεδο, το οποίο να συνενώνει διάφορα χρηματοοικονομικά εργαλεία και να υπακούει σε μία ενιαία λογική», σημείωσε ο Πρωθυπουργός στην έναρξη της σύσκεψης, αμέσως μετά την επίσκεψή του σε επιχειρήσεις στη Βιομηχανική Περιοχής της Τρίπολης, με εκπροσώπους 18 επιχειρήσεων από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες Πελοποννήσου που απασχολούν συνολικά 8.375 εργαζομενους και έχουν επενδυτικό πλάνο 850 εκ. ευρώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τα επόμενα χρόνια»

Επίσης, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως «προσωπικά θεωρώ απόλυτη προτεραιότητα την ένταξη στο δίκτυο μονάδων που μπορούν να χρησιμοποιούν ΑΠΕ για να μειώσουν το κόστος παραγωγής τους. Αυτό πρέπει να είναι συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, όσο πιο γρήγορα το κάνουμε τόσο πιο ανταγωνιστικοί θα είμαστε. Γνωρίζετε τις δυσκολίες και τις επενδύσεις, οι οποίες πρέπει να γίνουν στα δίκτυα, αλλά το θεωρώ απολύτως κρίσιμο για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τον παραγωγικό μας ιστό». 

Σύνοδος ΕΛΚ: Στις εργασίες της δεύτερης μέρας ο Μητσοτάκης 

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων

«Είμαστε μία κυβέρνηση που μας αρέσει να λύνουμε πραγματικά προβλήματα. Πολλά προβλήματα είναι οριζόντια, άλλα είναι πάρα πολύ ειδικά. Πάντως, ξέρετε ότι έχετε συνομιλητές οι οποίοι έχουν διάθεση να ακούσουν, καταλαβαίνουν -πιστεύουμε- πως δουλεύει η πραγματική οικονομία. Και νομίζω εδώ, για να πούμε και έτσι τη θετική πλευρά, διαπιστώνουμε απόλυτα αυτό το οποίο είπατε, πως τα εργαλεία δημόσιας πολιτικής ουσιαστικά είναι απολύτως κρίσιμα για να προωθήσουμε επενδύσεις», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω να ακούσω από εσάς ποια είναι τα βασικά ζητήματα και οι κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζετε, διότι γνωρίζουμε πολύ καλά -και εξάλλου αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα και εδώ στην ΒΙ.ΠΕ. της Τρίπολης- ότι η ανάπτυξη χωρίς παραγωγικές επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρχει. Έχουμε ήδη κάνει σημαντική πρόοδο στον τομέα αυτόν, αλλά μένουν πολλά ακόμα προφανώς τα οποία πρέπει να γίνουν και θα ήθελα να έχω μια εικόνα από πρώτο χέρι από εσάς ποιες είναι οι ειδικές προκλήσεις που αντιμετωπίζετε γεωγραφικά αλλά προφανώς και κλαδικά», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες.

Economist: Προβλέπει κλιμάκωση της έντασης Ελλάδας-Τουρκίας το 2023

Όσον αφορά στους επιχειρηματίες, ο πρωθυπουργός ζήτησε να ακούσει ποια είναι τα βασικά ζητήματα και οι κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων. Πρόκειται για μια αμιγώς 100% ελληνική εταιρεία με πάνω από μισό αιώνα εξέλιξης στον ελληνικό κλάδο φαρμάκου με το 84% της παραγωγής επώνυμων προϊόντων της να εξάγεται σε 85 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αριθμεί περισσότερους από 1.200 εργαζόμενους ενώ στην Τρίπολη δημιουργείται ένα νέο παραγωγικό Campus τελικών φαρμάκων και πρώτων υλών, 8 παραγωγικές μονάδες συνολικά δυναμικότητας 270 τόνων πρώτων υλών φαρμάκων και 324 εκατομμυρίων τεμαχίων τελικών φαρμάκων.

«Χαίρομαι πολύ που η σημαντική επένδυση γίνεται εδώ. Στην πανδημία είμαστε εκτεθειμένοι στην πρόσβαση σε πρώτες ύλες για φάρμακα. Θέλουμε να εφαρμόσουμε τη στρατηγική αυτονομίας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης αναδεικνύοντας την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στη διασπορά παραγωγικών επενδύσεων σε όλη τη χώρα.

Ο Πρωθυπουργός περπάτησε σε κεντρικούς δρόμους της Τρίπολης, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Τζιούμη

«Είναι εφικτή η επένδυση γιατί δώσαμε κίνητρα στις φαρμακευτικές εταιρίες να επενδύσουν στη χώρα μας», συμπλήρωσε προσθέτοντας πως θα δημιουργηθούν 600 θέσεις εργασίας όχι μόνο για την Τρίπολη αλλά για όλη την Πελοπόννησο. Σήμερα η εταιρεία υλοποιεί ένα πολύπλευρο επενδυτικό πλάνο €356 εκ. που εστιάζει στην ενίσχυση της θέσης της διεθνώς και την είσοδό της σε τομείς με υψηλή αναπτυξιακή προοπτική όπως η ανάπτυξη και παραγωγή δραστικών πρώτων υλών και βιοομοειδών φαρμάκων, δραστηριότητες που υλοποιούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την εταιρεία ΠΟΚΑΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΠΕ, η οποία ιδρύθηκε το 2008 και πρωτοστατεί στην αναγέννηση δευτερογενών πλαστικών πρώτων υλών στα Βαλκάνια και την ΕΕ. Μάλιστα, μεγάλο μέρος της παραγωγής της, σε ποσοστό 70%, προορίζεται για πελάτες στο εξωτερικό ενώ το 30% διοχετεύεται στην ελληνική αγορά. Οι επικείμενες επενδύσεις της εταιρείας αφορούν τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων, την βελτιστοποίηση της ποιότητας των ανακτηθέντων υλικών πλαστικών υλικών για μείωση του κόστους παραγωγής και αύξηση της απασχόλησης.

Ο Πρωθυπουργός στη συνέχεια περπάτησε σε κεντρικούς δρόμους της Τρίπολης, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Τζιούμη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top