Δένδιας σε ΥΠΕΞ Ιταλίας: Kαταδίκη επίθεσης σε όχημα της ιταλικής πρεσβείας

Ταγιάνι για σχέσεις Ελλάδας – Ιταλίας: Είμαστε «ούνα ράτσα ούνα φάτσα»  

Συνάντηση Ν. Δένδια με τον ΥΠΕΞ της Ιταλίας Α. Ταγιάνι (video social media Ν. Δένδια,  φωτογραφία Ευρωκίνηση/Μ.Καραγιάννης)   

Την πιο έντονη καταδίκη της ελληνικής κυβέρνησης για τη βομβιστική επίθεση κατά του αυτοκινήτου του στελέχους της ιταλικής πρεσβείας, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.

Δένδιας στον ΟΑΣΕ: Ο αναθεωρητισμός ψάχνει έδαφος πάνω σε κινούμενη άμμο

«Ήθελα να σας μεταφέρω την πιο εντονή καταδίκη από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης της βομβιστικής επίθεσης κατά του αυτοκινήτου του στελέχους της ιταλικής πρεσβείας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας κατά την έναρξη της συνομιλίας στο γραφείο του, παρουσία των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της πρέσβειρας της Ιταλίας στην Αθήνα. 

 Δένδιας,  Ταγιάνι και πρέσβειρα της Ιταλίας

 Δένδιας, Ταγιάνι και πρέσβειρα της Ιταλίας στη συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών Α. Ταγιάνι        

Τουρκικές προκλήσεις: Συνάντηση Δένδια-Ταγιάνι – Ηχηρό μήνυμα από Ιταλία

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη δέσμευση πως η κυβέρνηση, αλλά και η ελληνική κοινωνία... από το συγκεκριμένο γεγονός και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποκατασταθεί η... και να οδηγηθούν οι ένοχοι στην ελληνική δικαιοσύνη.

Ταγιάνι:  Έχουμε την ίδια ιστορία, την ίδια ταυτότητα, una razza una faccia 

Από τη μεριά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας ευχαρίστησε τον Νίκο Δένδια για την αλληλεγγύη που εξέφρασε στους Ιταλούς διπλωμάτες και την Ιταλίδα πρέσβη στην Ελλάδα. «Η χθεσινή επίθεση ήταν απίστευτη, αλλά η φιλία του ελληνικού λαού είναι πιο ισχυρή από τη βία αυτών των ατόμων« τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας και διαμήνυσε: «Δεν μας φοβίζουν και δεν μας τρομάζουν. Εμείς θέλουμε αντιθέτως να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μεταξύ Ρώμης και Αθήνας. Έχουμε την ίδια ιστορία, την ίδια ταυτότητα, una razza una faccia». 

Ο Αντόνιο Ταγιάνι νέος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Επίσης, ανέφερε πως είνα ευχαρίστησή του να επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα και να συναντά τον Νίκο Δένδια και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και  «να ενισχύσουμε περαιτέρω τις διμερείς μας σχέσεις οι οποίες είναι ήδη εξαιρετικές, αλλά μπορούμε να κάνουμε περισσότερα σε οικονομικό επίπεδο και επίπεδο ΕΕ και να αντιμετωπίσουμε από κοινού το μεγάλο ζήτημα του μεταναστευτικού».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top