Δένδιας: Η Τουρκία αψηφά ακόμα και τη γεωγραφία

Νέες απειλές από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Ακάρ  

Νίκος Δένδιας για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Η Άγκυρα αγνοεί και τη γεωγραφία (Video Star)  

Νέα απάντηση έδωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην  Άγκυρα, που συνεχίζει την επιθετική ρητορική κατά της χώρας μας, παρά το ότι προσχηματικά λέει πως επιδιώκει το διάλογο. 

Εταιρεία Πετρελαίου Λιβύης: Θέλει αγωγό με Ελλάδα και όχι με Τουρκία!  

Ο Νίκος Δένδιας, θυμίζει με κάθε ευκαιρία το παράδειγμα της συμφωνίας Ισραήλ και Λιβάνου για τις θαλάσσιες ζώνες και καταγγέλλει για μια ακόμη φορά τις ανιστόρητες συμφωνίες Τουρκίας και Λιβύης. 

«Αυτό το λεγόμενο μνημόνιο βασίζεται σε ένα προηγούμενο «μνημόνιο» που αψηφούσε όχι μόνο το βασικό διεθνές δίκαιο, αλλά και θεμελιώδεις αρχές της γεωγραφίας. Με χαρά είδαμε ότι πολλά κράτη βγήκαν να το καταγγείλουν αμέσως» διαμήνυσε ο ΥΠΕΞ σε διεθνές συνέδριο για την ενεργειακή ασφάλεια.   

 

Νέες απειλές από τον Ακάρ 

Στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, τα «γεράκια» της Άγκυρας, όπως ο  Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, λένε ότι θέλουν διάλογο με τη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα συνεχίζουν να μάς απειλούν.    

Προκαλεί πάλι ο Ερντογάν: Θα φορέσει  την… πανοπλία και θα έρθει βράδυ!    

«Να αντιληφθούν πως, επιδιώκοντας μάταιους εξοπλισμούς και μία σειρά από εικονικές συμμαχίες, δεν θα μπορέσουν να φτάσουν πουθενά» 

Εντυπωσιακή άσκηση Ελλήνων και Βαλκάνιων κομάντος

Έλληνες και ξένοι κομάντος εντυπωσιάζουν με τις ικανότητές τους, παίρνοντας μέρος στην άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων “VALCAN SEALD”, στο στρατόπεδο της Αυλώνας.

Άσκηση Ελλήνων και ξένων κομάντος 

Άσκηση Ελλήνων και ξένων κομάντος (πηγή Star - ΓΕΕΘΑ) 

Περίπου 130 Έλληνες και 90 ξένοι κομάντος από άλλες 6 βαλκανικές χώρες στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα σταθερότητας και συνεργασίας, απούσας της Τουρκίας, η οποία συνεχίζει να παίζει το ρόλο του ταραχοποιού στην περιοχή μας.  

«Σταθερή είναι η βούλησή μας να διαφυλάξουμε το εθνικό συμφέρον, η κάθε χώρα το δικό της, με κοινό στόχο μας τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή μας» τόνισε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.     

Η Ελλάδα να μείνει στα σύνορα της, λέει η Άγκυρα 

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν πάντως, συνεχίζει να μάς προκαλεί. Η Ελλάδα να αποσυρθεί στα φυσικά της σύνορα και στο μέτρο της δικής της δύναμης, να έχει τη δική της πολιτική και στρατηγικό όραμα και να έχει καλές σχέσεις με την Τουρκία. Αυτό είναι προς όφελος της Ελλάδας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν και στενός του σύμβουλος Ιμπραήμ Καλίν.    

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον Νετανιάχου

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τηλεφωνικά το νέο Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον Ερντογάν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top