Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Θα συνεχιστεί η στήριξη νοικοκυριών-επιχειρήσεων

«Τα επιχειρήματά μας έπεισαν, έτοιμη να παρέμβει η ΕΕ για το φυσικό αέριο»

«Ήμουν από του πρώτους που είχα θέσει το θέμα εργαλειοποίησης του φυσικού αερίου από τη Ρωσία και το θέμα της αναγκαιότητας του πλαφόν», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης / Βίντεο: ΕΡΤ

Το μήνυμα ότι η στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων θα συνεχιστεί έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός, στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, εξέφρασε την ικανοποιησή του «γιατί καταφέραμε να πετύχουμε συμφωνία για την απαραίτητη ευρωπαϊκή απάντηση στο θέμα της ενέργειας».

Μαξίμου για πλαφόν: Στάλθηκε μήνυμα για την αποφασιστικότητα της Ευρώπης

«Ήμουν από τους πρώτους που εδώ και 7 μήνες είχα μιλήσει για την ανάγκη της επιβολής πλαφόν. Γνωρίζετε ότι έως και χθες υπήρχαν αντιδράσεις από συγκεκριμένες χώρες, αλλά η επιχειρηματολογία μας έπεισε και τους πλέον καχύποπτους ώστε να ενεργοποιηθεί ένα σύνολο παρεμβάσεων για τη συγκράτηση των τιμών», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας πως τώρα η ευθύνη περνά στους υπουργούς Ενέργειας για να εξειδικεύσουν τις αποφάσεις.

Ρεύμα: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερα από 50 ευρώ για λογαριασμό τον Νοέμβριο

Φυσικό αέριο: Η χώρα που εξαιρέθηκε από κάθε μελλοντικό πλαφόν της ΕΕ

«Θέλω να επαναλάβω πως ασχέτως των παρεμβάσεων η ελληνική κυβέρνηση στήριζε, στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τα ελληνικά νοικοκυριά και τις ελληνικές επιχειρήσεις» τόνισε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας όλοι το αντιλαμβάνονται αυτό, παίρνοντας τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και βλέποντας τις επιδοτήσεις.

«Ασχέτως των παρεμβάσεων η ελληνική κυβέρνηση στήριζε, στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τα ελληνικά νοικοκυριά και τις ελληνικές επιχειρήσεις», είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης / Eurokinissi - Δημήτρης Παπαμήτσος 

Σύνοδος Κορυφής: «Λευκός καπνός» για το πλαφόν στο φυσικό αέριο

«Ένας από τους βασικούς λόγους που η τιμή του φυσικού αερίου έπεσε το τελευταίο μήνα ήταν γιατί οι αγορές μέτρησαν ότι η ΕΕ θα παρέμβει στην τιμή του φυσικού αερίου», εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Επιδότηση ρεύματος: Θα συνεχιστεί για το 90% των αυξήσεων στα νοικοκυριά 

Παράλληλα, επισήμανε ότι κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών, «είχαμε και μία αναλυτική συζήτηση ως προς τη στρατηγική σχέση ΕΕ - Κίνας και ολοκληρώσαμε με την έγκριση των αποφάσεων κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία».

Επιδότηση 60% για τα φωτοβολταϊκά σε στέγες: Σε διαβούλευση το πρόγραμμα 

«Καταδίκασα με τον πλέον έντονο τρόπο τις επιθέσεις της Ρωσίας κατά αμάχων, ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«H Τουρκία οφείλει να επιστρέψει στον δρόμο του διαλόγου»

Ο πρωθυπουργός κάλεσε την Τουρκία να επιστρέψει «στον δρόμο του διαλόγου».

Η απάντηση Μητσοτάκη στο Star για τα εξοπλιστικά της Τουρκίας

«Θεωρώ θετικό το γεγονός ότι υπήρξε επικοινωνία μεταξύ Παναγιωτόπουλου και Ακάρ. Δεν είναι η Ελλάδα που οδηγεί τα πράγματα σε όξυνση, δεν είναι η Ελλάδα που δεν τηρεί τις σχέσεις καλής γειτονίας. Η Τουρκία οφείλει να επιστρέψει στον δρόμο του διαλόγου. Οι σχέσεις των δύο λαών δεν είναι εχθρικές, προ ημερών είχαμε την έναρξη της ακτοπλοϊκής γραμμής Θεσσαλονίκης - Σμύρνης. Ας παραμείνουμε στην θετική ατζέντα ανάμεσα στις δύο χώρες», υπογράμμισε.

Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: Υπό απειλές δε γίνεται προσπάθεια επικοινωνίας

Κλείνοντας την απάντησή του και απαντώντας σε συμπληρωματική ερώτηση για τους εξοπλισμούς, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Δεν σχολιάζω εξοπλιστικά προγράμματα της γειτονικής χώρας, έχω την ίδια απαίτηση από την Τουρκία. Όλες οι κινήσεις μελετώνται πάντα και αξιολογούνται από τους αρμόδιους».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top