Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: Υπό απειλές δε γίνεται προσπάθεια επικοινωνίας

Τι απάντησε στα περί αποδυνάμωσης της άμυνας των νησιών

Με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκε ο Έλληνας ομόλογός του Νίκος Παναγιωτόπουλος στο περιθώριο της συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες / Βίντεο αρχείου Star

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, χαρακτηρίζοντας «ατελέσφορη» κάθε προσπάθεια διαλόγου με την Τουρκία όσο στο τραπέζι παραμένει η απειλή της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε πως κατά τη διάρκεια του διαλόγου, που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, του ξεκαθάρισε πως «όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας αυτό καθιστά ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας».

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου – Ακάρ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ  

Τετ α τετ Πούτιν-Ερντογάν: Πρόταση βόμβα για «κόμβο αερίου» στην Τουρκία

«Δηλώνουμε ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω του διεθνούς δικαίου, των σχέσεων καλής γειτονίας, των ειρηνικών τρόπων και μεθόδων και του διαλόγου. Στη συνάντηση τόνισα τη σημασία της συχνότερης συνάντησης και της ενίσχυσης του διαλόγου στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας», είχε δηλώσει, από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Μενέντεζ: Βέτο στα F-16 αν δε σταματήσει τις προκλήσεις η Τουρκία

Εξάλλου, απαντώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, σε όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας ερί αποδυνάμωσης της εθνικής άμυνας στα νησιά του Αιγαίου με την μεταφορά τεθωρακισμένων στην Ουκρανία, είπε: «Όλοι γνωρίζουν, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας που εκφράζει προβληματισμούς μέσω διαφόρων κύκλων, ότι η Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια έχει επιδοθεί σε προσπάθεια να εξοπλιστεί να ενισχυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και η συνολική αποτρεπτική ισχύς της. Ολοι το αναγνωρίζουν εκτός από εσάς που λίγο πολύ μας λέτε ότι υπονομεύουμε την εθνική ασφάλεια της χώρας. Ε όχι. Είναι άδικη και εξωφρενική η κριτική σας και απαράδεκτη η στάση σας».

«Παράθυρο» από Μητσοτάκη για νέα στήριξη στο πετρέλαιο κίνησης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top