Πλεύρης: Σε κάποια εγκλήματα δεν πρέπει να υπάρχει δεύτερη ευκαιρία

«Δεν πιστεύω ότι ο βιαστής παιδιών θα σωφρονιστεί»

«Υπάρχουν εγκλήματα που δεν θα έπρεπε να έχουν υπό όρους απόλυση κι ένα τέτοιο είναι ο βιασμός παιδιών», είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης / Βίντεο: ΕΡΤ

«Υπάρχουν εγκλήματα που δεν θα έπρεπε να έχουν υπό όρους απόλυση και ένα τέτοιο είναι ο βιασμός παιδιών», δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στην υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό.

«Είναι μία ξεκάθαρη θέση την οποία έχω υποστηρίξει διαχρονικά, η υφ΄ όρον απόλυση που είναι η δεύτερη ευκαιρία, δηλαδή κάποιος τιμωρείται ισόβια κι έχει μία δεύτερη ευκαιρία, έχει όρους και προϋποθέσεις. Πιστεύω ότι υπάρχουν εγκλήματα που δεν θα έπρεπε να υπάρχει αυτή η δεύτερη ευκαιρία. Ο βιασμός παιδιών προφανέστατα είναι από τα αδικήματα που εγώ δεν πιστεύω ότι θα σωφρονιστεί ποτέ ένας τέτοιος άνθρωπος. Ευθέως το λέω, δε με ενδιαφέρει να σωφρονιστεί, είναι ένα έγκλημα τόσο ειδεχθές που είναι αδιάφορο για την κοινωνία ο σωφρονισμός του», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Κολωνός: Δίπλα δίπλα με τη μάνα της Πάτρας κρατείται η μητέρα της 12χρονης

Ο ίδιος επισήμανε ότι η «η ποινή, η οποία επιβάλλεται, δεν έχει υφ΄ όρον απόλυση, άρα εκτελείται στο σύνολό της. Αν είναι είκοσι χρόνια, είκοσι, αν είναι δεκαπέντε είναι δεκαπέντε, αν είναι ισόβια, είναι ισόβια. Για λίγα αδικήματα».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, όπως και σε όλες τις χώρες υπάρχει το σύστημα της υφ΄ όρον απόλυσης: «Τι είναι η υφ΄ όρον απόλυση; Ότι κρίνω κάποια στιγμή αυτόν που έχει διαπράξει ένα έγκλημα αν μπορεί να βγει στην κοινωνία. Η Ελλάδα το έχει στα 18 χρόνια τα ισόβια. Πού είναι το πρόβλημα κατά την εκτίμησή μου; Ότι μπορείς να πεις ότι για κάποια αδικήματα δεν θέλω αυτή την επανεκτίμηση. Το “ισόβια” σε κάποια αδικήματα δεν πρέπει να έχει υφ΄ όρον απόλυση. Ή, για να το πω διαφορετικά, η υφ΄ όρον απόλυση θα πρέπει να έχει τόσο τρομακτικό έλεγχο και χαρακτηριστικά, που να δίνεται με το σταγονόμετρο».

Κολωνός: Ψάχνουν έναν έναν όσους μίλησαν με τη 12χρονη στην εφαρμογή

Ο κ. Πλεύρης είπε ακόμη ότι πέρα από τους ψυχολόγους και συναδέλφους του που κάνουν ποινικό, «ξέρουν ότι ο βιαστής, ο βιαστής παιδιών, δεν είναι κάτι που μπήκε φυλακή βγήκε και ξαφνικά είναι ομαλά να ενταχθεί στην κοινωνία. Αυτός παραμένει επικίνδυνος για τα παιδιά μας. Άρα στη ζυγαριά να μείνει μέσα και να εκτίσει όλη του την ποινή και να μην του δοθεί δεύτερη ευκαιρία, που είναι ένα σκληρό μέτρο, ή να κινδυνεύσουν άλλα παιδιά».

Βορίδης: Να εξεταστεί υπό προϋποθέσεις ο χημικός ευνουχισμός σε παιδόφιλους

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top