Μητσοτάκης - Ερντογάν: Βίοι παράλληλοι στη σύνοδο της Πράγας 

Ενημερώνει για την τουρκική προκλητικότητα ο πρωθυπουργός 

Ο Γιώργος Ευγενίδης μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αν υπάρχει το οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν, την Πέμπτη στην Πράγα.  

Πέθανε ο πατέρας της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη

Όπως ανέφερε, με τα ως τώρα δεδομένα δεν υπάρχουν ενδείξεις για μια συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Σύνοδο της Πράγας. Και αυτό γιατί οι δύο ηγέτες θα συμπέσουν μεν στον ίδιο χώρο, το πρόγραμμα, όμως, δεν ευνοεί το να έχουν μια ευθεία αντιπαράθεση.

Δένδιας: Ποιες είναι οι προκλήσεις που με κρατούν ξάγρυπνο τα βράδια

Αρχικά, η Σύνοδος θα ξεκινήσει με μια Ολομέλεια γύρω στη 13:00, με αρκετούς ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι. Στις 14:00 προγραμματίζονται 4 στρογγυλά τραπέζια, στα οποία μοιράζονται οι 43 ηγέτες. Ο κ. Ερντογάν μιλά σε τραπέζι για την Ασφάλεια, όπου συμμετέχουν και ηγέτες με θέσεις παραπλήσιες με τις ελληνικές, ενώ ο κ. Μητσοτάκης σε ένα για την Ενέργεια. Μετά τις 16:00 υπάρχει περιθώριο για διμερείς συναντήσεις, αλλά ο κ. Ερντογάν κλείνει τα ραντεβού του και σε αυτά δεν περιλαμβάνεται ο κ. Μητσοτάκης, ενώ η Σύνοδος θα κλείσει με ένα σύντομο δείπνο. 

Όσον αφορά το αν μπορεί να υπάρξει μια συνάντηση «στα όρθια», στους διαδρόμους, αυτή   είναι ίσως η μόνη πιθανότητα. 

Ο Κ. Μητσοτάκης ενημερώνει τους Ευρωπαίους για την τουρκική προκλητικότητα

Σε κάθε περίπτωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους για την κλιμάκωση της ακραίας ρητορικής της Τουρκίας και για την πρόσφατη συμφωνία Άγκυρας-κυβέρνησης Τρίπολης την Παρασκευή στη συνεδρίαση του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους της τουρκικής συμπεριφοράς για την ασφάλεια και την σταθερότητα. 

Το τερμάτισε ο Ακάρ με πολεμικές ιαχές: «Μάθετε να κολυμπάτε»!    

Τσίπρας στους ευρωσοσιαλιστές: Κυρώσεις στην Τουρκία και επέκταση χωρικών υδάτων

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, από την Προσύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών αύριο θα ζητήσει επιτακτικά ευρωπαϊκές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, αν αυτή παραβιάσει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα δυτικά του 28ου μεσημβρινού, αλλά και επέκταση χωρικών υδάτων από μέρους μας στην Αν. Μεσόγειο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top