Το τερμάτισε ο Ακάρ με πολεμικές ιαχές: «Μάθετε να κολυμπάτε»!    

Απειλές και κατά των χωρών που στηρίζουν την Ελλάδα

Νέες πολεμικές ιαχές εξαπέλυσε το απόγευμα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, κλιμακώνοντας επικίνδυνα την ένταση Ελλάδας - Τουρκίας. Απείλησε ότι έχουν δοθεί σαφείς εντολές στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία της Άγκυρας, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα την κρίση των Ιμίων, ενώ μας προέτρεψε να μάθουμε να κολυμπάμε, με αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή! Σήμερα μάλιστα, είχαμε μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο, ενώ νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως το Όρουτς Ρέις, ανέπτυξε προηγμένα λογισμικά συστήματα. 

Μάλιστα, μετά τις ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας σε αλλεπάλληλες δηλώσεις του, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ απειλεί πλέον με «σοβαρές συνέπειες» όσες χώρες στηρίζουν «δημόσια» και «δυσανάλογα» την Ελλάδα! 

«Σφαλιάρα» και από Γερμανία: Δεν αναγνωρίζουμε το τουρκολιβυκό μνημόνιο

«H Eλλάδα έχει στρατιωτικοποιήσει τα νησιά με μη αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Τα παρακολουθούμε όλα στενά. Έχουν γίνει και γίνονται οι απαραίτητες μελέτες για αυτά. Αυτή η κατάσταση ξεκίνησε με τη Χίο το 1956. Κάποια πράγματα έχουν συμβεί από εκείνη την ημέρα, αλλά το Kardak (Ίμια) είναι ένα ορόσημο. Δεν τίθεται θέμα μετά από αυτό να κάνουν ένα βήμα. Ας πεθάνουμε, ας γίνουμε μάρτυρες ή βετεράνοι. Είναι τόσο απλό», ανέφερε ο Ακάρ συνεχίζοντας το κρεσέντο δηλώσεων κατά της Ελλάδας. 

ΗΠΑ: Καταδικάζουν το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, μετά τα αλλεπάλληλα «χαστούκια» κατά των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας στη Λιβύη, τα έβαλε με τις «τρίτες χώρες» επειδή όπως υποστήριξε είναι προκατειλημμένες»! «Εμείς λέμε ότι αν δεν θέλετε να υπάρξει πρόβλημα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, μην εγκαταλείψετε αντικειμενικά κριτήρια. Αν στηρίξεις την Ελλάδα δημόσια, δυσανάλογα, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές» απείλησε ο Ακάρ τις χώρες που στηρίζουν την Ελλάδα.  

Δένδιας: Ποιες είναι οι προκλήσεις που με κρατούν ξάγρυπνο τα βράδια

«Μην παραπλανηθείτε με κάποιες προσπάθειες εξοπλισμού, τις λεγόμενες συμμαχίες, τα κατορθώματα ορισμένων χωρών και την ενθάρρυνση όσων προσπαθούν να πουλήσουν όπλα. Αυτά τα όπλα δεν σας χρησιμεύουν. Αυτός ο οπλισμός είναι πολύς για την άμυνα, πολύ λίγος για την Τουρκία. Αυτές οι συμμαχίες είναι άχρηστες. Υπάρχουν παραδείγματα αυτού, κανείς δεν μένει τριγύρω όταν υπάρχει πρόβλημα. Παράδειγμα: 1919-1922. Ορισμένες χώρες προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως εντολοδόχο κατά της Τουρκίας. Μπήκαν στην Ανατολία και έπεσαν στη θάλασσα το 1922. Διαβάστε την ιστορία, θυμηθείτε. Αν σκέφτεστε κάτι τέτοιο, λέμε: “Μην ξεχάσετε να κολυμπήσετε”»  συνέχισε ο Ακάρ στον ίδιο προκλητικό τόνο κατά της Ελλάδας.   

Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας Τουρκίας: Απειλεί την Ελλάδα και προκαλεί

«Αποκλείεται να κάνουμε πίσω ή να υποχωρήσουμε, ούτε στο πεδίο ούτε στο τραπέζι. Δεν υπάρχει οπισθοδρόμηση χιλιοστού, ό,τι πρέπει να γίνει για αυτό έχει γίνει και γίνεται. Ειδικότερα, το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία μας έχουν λάβει σαφείς οδηγίες. Αποκλείεται να δείξουμε κατανόηση και να κάνουμε υποχωρήσεις σε αυτό το θέμα. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι πίσω τους, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο με την λογική “ας πεθάνω, ας γίνω μάρτυρας”.»

Συνεχίζονται οι υπερπτήσεις και οι παραβιάσεις  

Κατά τα άλλα πάντως η Άγκυρα συνεχίζει να μας κατασκοπεύει, στέλνοντας πάλι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος να πετάξει τα ξημερώματα πάνω από την Κίναρο και το απόγευμα πάνω από το νησάκι Καλόγεροι, ενώ η τουρκική αεροπορία προχώρησε σε νέες παραβιάσεις.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top