Τουρκία: Αυξάνει τη δύναμη της Στρατιάς του Αιγαίου – Απειλεί τα νησιά!  

Ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο στις Ένοπλες Δυνάμεις

Έτοιμη να αυξήσει τις δυνάμεις που απαρτίζουν τη Στρατιά του Αιγαίου δηλώνει προκλητικά η Τουρκία, σαν υποτιθέμενη απάντηση στον εξοπλισμό των ελληνικών νησιών. Στις τουρκικές προθέσεις η χώρα μας αντιτάσσει τη διαρκή της ετοιμότητα και τις ισχυρές της συμμαχίες, τονίζουν στο Star στρατιωτικές πηγές. 

Aντιστράτηγος Λουκόπουλος στους Leaders: Πώς θα αποτραπεί τουρκική απόβαση

 

Η Τουρκία αυξάνει τη δύναμη Στρατιάς του Αιγαίου 

Αποβατικές δυνάμεις από τη 4η Στρατιά του Αιγαίου έκαναν απόβαση στα τουρκικά παράλια, στο πλαίσιο της άσκηση «Εφές». 

Αποβατική άσκηση της Στρατιάς του Αιγαίου της Τουρκίας απέναντι από τα ελληνικά νησιά

Αποβατική άσκηση της Στρατιάς του Αιγαίου της Τουρκίας απέναντι από τα ελληνικά νησιά 

Αυτή τη Στρατιά θέλει να αυξήσει κι άλλο η Άγκυρα, επειδή εμείς κάνουμε το αυτονόητο, εξοπλίζοντας την άμυνα των νησιών μας. 

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός Λιβύης  

«Από την άποψη της ισορροπίας δυνάμεων, (η Τουρκία) θα αυξήσει τις δυνάμεις της στο Αιγαίο, σε επίπεδα που κανείς δεν θα μπορεί να απειλήσει την Γαλάζια Πατρίδα μας, τη χερσαία πατρίδα και τους αιθέρες» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ.

Ελληνοτουρκικά: Πρωτοφανής επίθεση Τσελίκ στον Δένδια!  

Ψυχραιμία και αποφασιστικότητα στο Ελληνικό Πεντάγωνο

«Έχουν γνώσιν οι φύλακες» δηλώνουν στο Star στρατιωτικές πηγές

«Εμείς αντιτάσσουμε τη διαρκή μας ετοιμότητα και παράλληλα διεξάγουμε συνεχείς ασκήσεις με φίλες και σύμμαχες χώρες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο» διαμηνύουν συγκεκριμένα.     

Η Στρατιά του Αιγαίου που ειδικεύεται στις αποβάσεις

Η Στρατιά του Αιγαίου έχει έδρα τη Σμύρνη και ειδικεύεται σε αποβατικές ενέργειες. Διαθέτει μεταξύ άλλων δύο ταξιαρχίες εκπαίδευσης Πεζικού, δύο μηχανοποιημένες Ταξιαρχίες Πεζοναυτών και μια Ταξιαρχία εκπαίδευσης Πυροβολικού. Θα μπορούσε να κάνει αποβατική ενέργεια σε κάποιο νησί σε 10 με 12 ώρες. 

«Έχει δυνάμεις, οι οποίες είναι ανεπτυγμένες π.χ. η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στη Φώκαια. Υπάρχουν δυνάμεις καταδρομών, υπάρχουν προωθημένα ελικόπτερα και λοιπές άλλες δυνάμεις που μπορεί να συμμετάσχουν σε μία τέτοια ενέργεια. Έχει ταχύπλοα, έχει πάνω από 1.000 ταχύπλοα στην περιοχή του Αιγαίου για τέτοιες ενέργειες...» δήλωσε στη συνέντευξή του στη διαδικτυακή εκπομπή Leaders του Star ο αντιστράτηγος ε.α. και γεωστρατηγικός αναλυτής Κωνσταντίνος Λουκόπουλος.      

Νέο παραλήρημα Μπαχτσελί για τα ελληνικά νησιά  

Την ίδια στιγμή, ο γνωστός Μπαχτσελί ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του, δηλώνοντας ουσιαστικά ότι όλα τα νησιά ανήκουν νομίμως στην Τουρκία, αφού η Ελλάδα τα εξοπλίζει.  

Δένδιας για χάρτη Μπαχτσελί: Μόνο την Κέρκυρα δε διεκδικούν οι Τούρκοι  

«Η κυριαρχία, τα δικαιώματα ιδιοκτησίας, οι περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας και ο εναέριος χώρος των νησιών του Βορείου Αιγαίου, Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος, Άγιος Ευστράτιος, Λέσβος, Ψαρά, Χίος, Σάμος και Ικαρία, αναμφίβολα πλέον ανήκουν νόμιμα στην Τουρκία» υποστήριξε ο Μπαχτσελί, ο οποίος πρόσθεσε μάλιστα ότι «το ίδιο ισχύει και για τα Δωδεκάνησα»! 

Οι Τούρκοι τρέμουν το Rafale και τους πυραύλους τους

Κάποιοι Τούρκοι δημοσιογράφοι πάντως εμφανίζονται περισσότερο ρεαλιστές, επισημαίνοντας ότι οι πύραυλοι «Μέτεορ» των ελληνικών «Ραφάλ»  μπορεί να πλήξουν στόχους σε βάθος τουλάχιστον 300 χιλιομέτρων. 

 «Ακόμη και αν οι ΗΠΑ μάς δώσουν τα νέα F-16 και αν εκσυγχρονίσουμε τα άλλα F-16 που διαθέτουμε, δεν μπορούμε να ισορροπήσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στα γαλλικά “Rafale” που διαθέτει η Ελλάδα και στα F-35 τα οποία θα πάρει η Ελλάδα» δήλωσε ο Τούρκος δημοσιογράφος Οζάι Σεντίρ.     

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top