Ειδικό Δικαστήριο: Παπαγγελόπουλος - Τουλουπάκη ζητούν τηλεοπτική κάλυψη

Σε «προσωπικό δράμα» αναφέρθηκε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης   

Αίτημα τηλεοπτικής κάλυψης της δίκης του Ειδικού Δικαστηρίου υπέβαλλαν μέσω των συνηγόρων τους οι δύο κατηγορούμενοι, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη.

Ξεκίνησε η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο για Παπαγγελόπουλο – Τουλουπάκη

Παπαγγελόπουλος: 5 χρόνια κατακρεουργούν το τεκμήριο αθωότητας 

Συγκεκριμένα, ο Δ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε για το ίδιο ζήτημα:

Παραπομπή Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες

«Θα θέσω μια ανθρώπινη παράμετρο. Το προσωπικό μου δράμα. Πέντε χρόνια κατακρεουργούν το τεκμήριο αθωότητας μου με ψεύδη.

Προσπαθούν να με εμφανίσουν ως κακούργο, τι Ρασπούτιν, τι αυτό! Όταν η ανεξάρτητη δικαιοσύνη είπε ότι δεν ισχύουν όλα αυτά, διέρρεαν την ίδια νύχτα ότι κατηγορούμαι για σωρεία κακουργημάτων. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα αποκαλυφθεί η αλήθεια την οποία πρέπει να μάθει όλος ο ελληνικός λαός». 

Απόρριψη του αιτήματος Τσατάνη να παραστεί στη δίκη 

Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της πρώην εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη, να παραστεί στη δίκη προς υποστήριξη της κατηγορίας της παράβασης καθήκοντος που αποδίδεται στον πρώην αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης.

Την απόρριψη του αιτήματος είχε προτείνει και η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή. Κατά την εισαγγελική λειτουργό, έχει παραγραφεί το δικαίωμα λόγω παρέλευσης της πενταετίας από τότε που ο κ. Παπαγγελόπουλος φέρεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να επιχείρησε παρέμβαση στο έργο της κ. Τσατάνη.

Απορρίφθηκε επίσης το αίτημα τηλεοπτικής κάλυψης, κατά πλειοψηφία.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top