Τσίπρας για υποκλοπές: «Πολιτική δειλία Μητσοτάκη, έπρεπε να παραιτηθεί»

H συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί από το «Βελλίδειο» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από όπου θα απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων από όλη την Ελλάδα, λίγες ώρες μετά την ομιλία του από το βήμα της ΔΕΘ.

Τσίπρας ΔΕΘ: Αυτές είναι οι έξι προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για τη χώρα

«Το πρόγραμμά μας είναι απολύτως κοστολογημένο, αγγίζει τα 5,6 δισ. ευρώ», είπε ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, που άρχισε πριν από λίγη ώρα. «Κατηγορούν εμάς για πιθανότητα να οδηγήσουμε τη χώρα σε μνημόνια αυτοί που οδήγησαν τη χώρα σε μνημόνια αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Θα φορολογήσουμε την αισχροκέρδεια προκειμένου να δώσουμε ανάσα στη μεσαία τάξη και τους μισθωτούς.

Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ:

Τσίπρας για παρακουθήσεις: «Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε παραιτηθεί ο πρωθυπουργός»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, χαρακτηρίζοντάς του ένα ζήτημα «κρίσιμο» που αφορά την ίδια τη δημοκρατία.

«Ορθώς μιλάμε για αντιδημοκρατική εκτροπή που παρόμοια δεν έχουμε συναντήσει από τη μεταπολίτευση και μετά», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

Σε καμία άλλη χώρα ο πρωθυπουργός δε θα καθόταν στη θέση του από τη στιγμή που αποκαλύπτεται ότι παρακολουθείται πολιτικός αρχηγός, αν και εμένα δεν θα με συνέφερε αυτό, καθώς στις εκλογές θα ήθελα απέναντι μου τον κ. Μητσοτάκη.

«Μετά τις αποκαλύψεις, δεν είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να δίνει την ευθύνη στον ανηψιό του. Πρόκειται για πολιτική δειλία. Και η ομάδα της ΝΔ αποδέχεται την συνευθύνη. Από σκάνδαλο Μητσοτάκη γίνεται σκάνδαλο Νέας Δημοκρατίας», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση παρακολούθησης του Στέργιου Πιτσιόρλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «Είναι ξεκάθαρο ότι η ΕΥΠ επί των ημερών μας λειτουργούσε με βάση το γράμμα του νομου. Ήταν προσανατολισμένη στην υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος», είπε ο κ. Τσίπρας ερωτηθείς αν υπάρχουν «δεξιές και αριστερές παρακολουθήσεις».

Πιτσιόρλας: Περιμένω τοποθέτηση από Τσίπρα για την παρακολούθησή μου

«Η ΕΥΠ δεν ήταν υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού. Η ΕΥΠ λοιπόν τότε αποφάσισε για λογους που είχαν να κάνουν με οικονομικό έγκλημα να διευρύνει την έρευνα περιλαμβάνοντας και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε.

Εγώ δεν έδωσα καμία εντολή. Ενημερώθηκα και πιστεύω πως έπραξα όπως θα έπρεπε να πράξει κάθε πρωθυπουργός που σέβεται τους νόμους. Ζήτησα από τον διοικητή της ΕΥΠ αν υπάρξει οποιοδήποτε επιβαρυντικό στοιχείο, να με ενημερώσει. Ουδέποτε έλαβα οποιαδήποτε ενημέρωση.

«Χθες ενημερώθηκα οτι υπήρξε ποινική δίωξη για εκείνη την υπόθεση σε επτά πρόσωπα. Μεταξύ αυτών δεν ήταν ο κ. Πιτσιόρλας. Άρα ορθώς δεν ενημερώθηκα. Ας μην προσπαθούν λοιπόν να δημιουργούν όρους συμψηφισμού, γιατί οι συγκρίσεις είναι συγκρίσεις ημέρας με νύκτα σε όλα τα επίπεδα», κατέληξε, απαντώντας στην ερώτηση δημοσιογράφου.

Τσίπρας: «Ο λαός θεωρεί τερατογένεση την παραμονή Μητσοτάκη στην εξουσία»

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του Star, Ειρήνης Σαββοπούλου, ο Αλέξης Τσίπρας κλήθηκε να απαντήσει στον χαρακτηρισμό «τερατογένεση» του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μια ενδεχόμενη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους πολιτικούς του αντιπάλους, ο κ. Τσίπρας είπε:

Η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί τερατογένεση τη συνέχιση της πολιτικής του κ. Μητσοτάκη. Ας δούμε τι γίνεται στην Ευρώπη.

«Να μάθουμε να συνεργαζόμαστε με προγραμματικές συγκλίσεις, έτσι γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξουμε την πιο δημοκρατική κυβέρνηση που είχε ποτέ ο τόπος», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι μπορεί να συνεργαστεί με τα κόμματα με τα οποία έχει πολιτικές διαφορές: 

«Μπορώ να συνεργαστώ με τα κόμματα με τα οποία έχω πολιτικές διαφορές, αλλά χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top