Κυβέρνηση για προτάσεις Φον Ντερ Λάιεν: Αρκούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί

 Θα επιμείνει η Ελλάδα για συνολικό πλαφόν στο φυσικό αέριο

Αποκλειστικές πληροφορίες για το πώς υποδέχεται η ελληνική κυβέρνηση τις προτάσεις της Κομισιόν μετέδωσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.    

Φον ντερ Λάιεν: Πρότεινε πλαφόν στα υπερκέρδη παραγωγών ενέργειας

Όπως ανέφερε, στην κυβέρνηση άκουσαν την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν να εκφράζει ορισμένες προτάσεις, οι οποίες δεν είναι αρνητικές, αλλά η Ελλάδα έχει ήδη πάρει μέτρα, όπως τα μέτρα για τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας. 

ΕΕ: Το σχέδιο της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι αρκούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί για το Δημόσιο και τα κίνητρα για μείωση κατανάλωσης από ιδιώτες, με αποτέλεσμα να μην προγραμματίζονται διακοπές ρεύματος σε ώρες αιχμές. 

Για τον μηχανισμό φορολόγησης των υπερεσόδων των εταιριών ενέργειας, κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει ήδη εφαρμόσει έναν πιο φιλόδοξο μηχανισμό από αυτόν που εισηγείται γενικώς η Κομισιόν. 

Ενεργειακή κρίση: Διχασμός στην ΕΕ για το πλαφόν στο φυσικό αέριο

Θα επιμείνει η Ελλάδα για συνολικό πλαφόν στο φυσικό αέριο

Το κρίσιμο, όμως, είναι το πλαφόν στο φυσικό αέριο. Η κ. Φον Ντερ Λάιεν είπε ορισμένες γενικότητες, αλλά στην πραγματικότητα τρενάρει το θέμα. Η Ελλάδα θα επιμείνει για συνολικό πλαφόν με παρέμβαση στο Χρηματιστήριο Ενέργειας. Το ίδιο θα κάνει και στο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας στις 30 του μήνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη αρκετές χώρες στο πλευρό της. Μάλιστα, ο ενεργειακός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκος Τσάφος, ετέχει στις σχετικές συζητήσεις που γίνονται σε τεχνικό επίπεδο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top