Εξεταστική: Σφοδρή σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για την κατάθεση Ρουμπάτη   

Οικονόμου: Η ΕΥΠ παρακολουθούσε Πιτσιόρλα - Ρουμπάτης: παραπληροφόρηση

Νέος γύρος σφοδρής σύγκρουσης της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε τη σημερινή κατάθεση του Διοικητή της ΕΥΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ρουμπάτη, ο οποίος φέρεται να παραδέχθηκε ότι υπήρχε παρακολούθηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ και μετέπειτα υφυπουργού Οικονομίας Στέργιου Πιτσιόρλα, επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα.  

Τσίπρας: Η δήλωση Πέτσα απόδειξη της αδιαφορίας της κυβέρνησης  

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης     

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης (πηγή: Ευρωκίνηση)   

Εξεταστική: Ο Ρουμπάτης παραδέχθηκε ότι παρακολουθούσαν τον Πιτσιόρλα

Με αφορμή μάλιστα δήλωση προηγουμένως του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο υφυπουργός  παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχολίασε:  

«Προφανώς, η δήλωση του κ. Τσίπρα μαγνητοσκοπήθηκε πριν από την κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή του κ. Ρουμπάτη, διοικητή της ΕΥΠ την περίοδο που ήταν ο κ. Τσίπρας Πρωθυπουργός. Γιατί, όπως φαίνεται από δημοσιεύματα, άλλες προσδοκίες έτρεφε ο κ. Τσίπρας από την Εξεταστική και άλλα αποκαλύπτονται. Φαίνεται πως όχι μόνον η ΕΥΠ - επί των ημερών του- παρακολουθούσε τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, θεωρώντας ότι επιχειρήθηκε η πώληση εθνικού εδάφους σε εταιρεία συριακών (!) συμφερόντων στην οποία είχε εμπλοκή ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας τον αναβάθμισε και πολιτικά! Τώρα γίνεται κατανοητό γιατί ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε η Εξεταστική να ασχοληθεί και με τη δική του περίοδο ευθύνης.  

ΥΓ: Η κυβέρνηση έχει αποδείξει εξαρχής ότι είναι σταθερά υπέρ της σύγκλησης όλων των κοινοβουλευτικών οργάνων  σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής».

Ρουμπάτης: Ρεσιτάλ παραπληροφόρησης για όσα φέρομαι να είπα στην εξεταστική  

Από την πλευρά του πάντως ο ίδιος  ο κ. Ρουμπάτης, με αφορμή δημοσιεύματα για όσα ανέφερε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής έκανε λόγο για «ρεσιτάλ παραπληροφόρησης».   

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρουμπάτης αναφέρει σε δήλωσή του:  

«Με έκπληξη και θλίψη παρακολουθώ το ρεσιταλ παραπληροφορησης στο οποίο επιδίδονται τις τελευταιες ωρες άγνωστοι σε εμενα κύκλοι, οι οποίοι διακινούν χαλκευμενα -δήθεν- αποσπάσματα της σημερινης καταθεςης μου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλης.
 

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε κατέθεσα  ότι “με έκπληξη διαπίστωσα ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντί να απομακρύνει τον κ. Πιτσιόρλα τον προήγαγε σε υφυπουργό, γεγονός που με ανάγκασε να σταματήσω την παρακολούθησή του λίγες ημέρες νωρίτερα”.  
 

Αυτό που είπα είναι ότι ενημέρωσα τον Αλέξη Τσίπρα στην αρχή του 2016, μου είπε να προχωρήσω κανονικά και αν χρειαστεί, να στείλω τα στοιχεία που θα προκύψουν στη Δικαιοσύνη. Τόνισα επίσης ότι ποτέ δεν επανήλθα γιατί είχα ολες τις απαραίτητες  οδηγίες για να πράξω τα νόμιμα. 

Σε αντίθεση με γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος κανένας -ούτε ο τότε Πρωθυπουργός- δεν ενεπλάκη στην ουσία της υπόθεσης και πολύ περισσότερο δεν με κατέστησε αποδιοπομπαίο τράγο.                                                          
 

Ουδέποτε επίσης στην κατάθεση μου αναφέρθηκα σε «Συριακά Κεφαλαία» που επιδίωξαν να αγοράσουν νησίδες στο Ιόνιο.
Μίλησα για κεφάλαια από εκπεσόντα ηγέτη χώρας του Κόλπου,
τα οποία διαχειρίζονταν στην Ελλάδα για λογαριασμό του Λιβανέζοι και Σύροι υπήκοοι.

Το 2013 η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος είχε ενημερώσει  την ΕΥΠ  για μεγάλα ποσά που οι ίδιοι άνθρωποι διακινούσαν για την αγορά μεγάλων εκτάσεων στην Ελλάδα.

Λυπάμαι που το περιεχόμενο μιας κατάθεσης η οποία θα έπρεπε να είναι μυστική, διαρρέεται πλαστογραφημένη στη δημοσιότητα. Όσοι το έπραξαν δεν έχουν ιδέα για το πόσο ευαίσθητα είναι για τη χώρα κάποια γεγονότα».


Τζανακόπουλος: Ψευδείς εντυπώσεις προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση 

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο βουλευτής Α΄ Αθήνας Δημήτρης Τζανακόπουλος, δήλωσε μετά την εξέταση Ρουμπάτη και τη διάσταση που έλαβε:  

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: «Κύριε πρωθυπουργέ των υποκλοπών τελειώσατε!»  

«Αυτό το οποίο επιβεβαιώθηκε σήμερα είναι ότι το απόρρητο δε μπορεί να αντιταχθεί ενώπιον των Επιτροπών της Βουλής, είτε της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, είτε της Εξεταστικής Επιτροπής για την παρακολούθηση πολιτικών προσώπων, και συγκεκριμένα του κ. Ανδρουλάκη.

Τούτο αποδείχτηκε και με βάση τη γνώμη που εξέφρασε ο κ. Ρουμπάτης αλλά και με βάση το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Ρουμπάτης δεν το επικαλέστηκε σε κανένα σημείο της δικής του τοποθέτησης.

Περιμένουμε να δούμε αν ο κ. Κοντολέων θα επιμείνει στην κυβερνητική γραμμή περί απορρήτου ή αν δεχτεί να αποκαλύψει τους δήθεν λόγους εθνικής ασφάλειας που του επέβαλαν να παρακολουθήσει δημοσιογράφους και πολιτικούς και συγκεκριμένα τον κ. Κουκάκη, τον κ. Ανδρουλάκη και δεν ξέρουμε και πόσους άλλους, μιας και υπάρχει και η υπόθεση Σπίρτζη που είναι ήδη ανοιχτή. Ο κ. Σπίρτζης φαίνεται ότι παρακολουθήθηκε με το κακόβουλο λογισμικό predator, το οποίο χρησιμοποιήθηκε και στις περιπτώσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη.

Από εκεί και πέρα, η προσπάθεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ να εκτρέψει τη σημερινή Εξεταστική Επιτροπή σε ζητήματα τα οποία είναι εδώ και χρόνια γνωστά έπεσαν απολύτως στο κενό.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλάκις πει ότι είναι απολύτως ανοιχτός στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για οποιοδήποτε ζήτημα αφορά την περίοδο 2015 – 2019.

Δε φοβόμαστε απολύτως τίποτα, ούτε έχουμε λόγο να επικαλεστούμε το απόρρητο.

Όσα πράξαμε είναι απολύτως στο φως και από ότι έχει προκύψει – μετά κι από έρευνες της Δικαιοσύνης που έχουνε κρατήσει για τουλάχιστον 6 χρόνια- δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να επιβαρύνει τον οποιονδήποτε συμμετείχε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά είναι τα σημερινά συμπεράσματα, όσες προσπάθειες κι αν κάνει η συμπολίτευση να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top