Σύντομο τετ α τετ με Δένδια με Τσαβούσογλου στη Σλοβενία

«Η Ελλάδα συνυπογράφει κάθε προσπάθεια που κατατείνει στην ασφάλεια»

Σύντομο τετ-α-τετ με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο του «2022 Bled Strategic Forum».

Ο κ. Δένδιας κατά την προσέλευση του στη συνεδρίαση αναφέρθηκε στις θέσεις της Ελλάδας υπέρ της ασφάλειας και της σταθερότητας.

Συνεχίζει την προκλητική ρητορική της η Άγκυρα κατά της Ελλάδας 

«Έχω τη χαρά να βρίσκομαι εκ νέου στο Bled στη Σλοβενία μαζί με περισσότερους από 25 υπουργούς Εξωτερικών για να συζητήσουμε μία σειρά από θέματα πανευρωπαϊκού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Καταρχήν, τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όπως αυτές εξελίσσονται, αλλά και, μάλιστα, ενόψει του χειμώνα», δήλωσε.

Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου:Ζήτησε «δίκαιη κατανομή των εσόδων στην Κύπρο»

«Τα ζητήματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, την τεράστια πρόκληση που συνιστά η κλιματική αλλαγή. Μετά μάλιστα από την επίσκεψη του Ειδικού Απεσταλμένου του Αμερικανού Προέδρου για το Κλίμα, κ. Kerry στην Αθήνα, την ανάληψη της διοργάνωσης από την Ελλάδα του “Οur Ocean Conference” το 2024 για τα θέματα της κλιματικής αλλαγής στους ωκεανούς και στις θάλασσες. Αλλά, επίσης, και τα ζητήματα παραπληροφόρησης και, γενικά, όλα τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια, τη σταθερότητα τόσο στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο», πρόσθεσε και κατέληξε: «Νομίζω ότι η Ελλάδα πάντοτε συνυπογράφει κάθε προσπάθεια που κατατείνει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα, εξού και η παρουσία μας σήμερα εδώ».

Η απάντηση στον Ούγγρο ΥΠΕΞ για την ευγνωμοσύνη στην Τουρκία

Σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πίτερ Σιάρτο, πως θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες στην Τουρκία για τη βοήθεια στην πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά, ο κ. Δένδιας επεσήμανε πως αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, «αλλά υπάρχει ένα μεγάλο “αλλά”».

Ελληνοτουρκικά: Σε παροξυσμό τα τουρκικά ΜΜΕ

«Η Τουρκία είναι το μέλος του ΝΑΤΟ που δεν έχει επιβάλει ούτε μία από τις οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία», υπενθύμισε.

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: «Οι Έλληνες είναι ποταποί, όπως πριν 100 χρόνια»

«Η Ρωσία χρησιμοποιεί την τουρκική οικονομία ως διέξοδο από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις. Το πρόβλημα είναι ότι αν επιτρέψεις διεξόδους στην πολιτική των κυρώσεων, τότε αυτές δεν θα λειτουργήσουν ή θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να λειτουργήσουν», σημείωσε ο ΥΠΕΞ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top