Οικονόμου: «Θα ματαιώσουμε τα σχέδια ανωμαλίας που απεργάζονται κάποιοι»

«Οι επιλεκτικές διαρροές αντιβαίνουν στις νόμιμες διαδικασίες»

Οικονόμου

Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η νόμιμη επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη δεσμεύτηκε για τη διαλεύκανση της υπόθεσης με σεβασμό στους θεσμούς και στις διαδικασίες, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Μάντζος: Η Ολομέλεια δεν μπορεί να συζητά επί ανυπόστατων φημών

«Η αντιπολίτευση όλο το διάστημα που μεσολάβησε, δεν έπαψε να κόπτεται για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς. Χθες, όμως, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αναδείχθηκε περίτρανα η υποκρισία, αλλά και η βαθιά περιφρόνηση κάποιων προς τους θεσμούς της ελληνικής δημοκρατίας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας πως βάσει του Κανονισμού της Βουλής, οι συζητήσεις για την ΕΥΠ είναι απόρρητες και όσοι λαμβάνουν μέρος σε αυτές, δεσμεύονται να τηρούν το απόρρητο και μετά τη λήξη της θητείας τους.

Ωστόσο, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διαπιστώθηκε ότι η χθεσινή συνεδρίαση, παρά τον αυστηρά απόρρητο χαρακτήρα της, μεταδιδόταν, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της επιλεκτικά σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να παραβιασθεί το απόρρητό της, αλλά και να δοθεί η εντύπωση πως η επίκληση των θεσμικών διαδικασιών «είναι εντελώς προσχηματική και πως το μόνο που ενδιαφέρει τελικά είναι η αναπάντητη, άρα και ανεξέλεγκτη, δημοσιότητα, λόγω ακριβώς και του γεγονότος ότι οι υπεύθυνοι και επώνυμοι θεσμικοί φορείς αδυνατούν να απαντούν, χωρίς να διαπράξουν αδίκημα».

Επιπλέον, οι επιλεκτικές διαρροές σε φιλικά προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση, Μέσα Ενημέρωσης, δημιουργούν ένα δόλιο αφήγημα, το οποίο δεν μπορεί να απαντηθεί επί της ουσίας από όποιον σέβεται τους θεσμούς της Δημοκρατίας, καθώς κάτι τέτοιο αντιβαίνει στις νόμιμες διαδικασίες, είπε στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου.

Καστανίδης: Να κληθεί ξανά ο Δεμίρης για το αν παρακολουθούνται πολιτικοί

«Φαίνεται ότι κάποιοι, που παριστάνουν τους θεματοφύλακες της Δημοκρατίας και της νομιμότητας, δεν χάνουν την ευκαιρία να πλήττουν βάναυσα τους κορυφαίους θεσμούς του Πολιτεύματός μας, προκειμένου να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, να ζημιώσουν το εθνικό συμφέρον, και να αποκομίσουν πρόσκαιρα κομματικά οφέλη», υπογράμμισε.

Οικονόμου: «Αποφασισμένη η κυβέρνηση να ματαιώσει τα σχέδια ανωμαλίας που απεργάζονται διάφοροι»

«Η κυβέρνησή μας θα πράξει ό,τι είναι θεσμικά επιτρεπτό, ώστε να προφυλάξει τις διαδικασίες και να προστατεύσει το Πολίτευμα, αλλά και την αξιοπιστία του κράτους. Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται να μάθει τι πραγματικά συνέβη, οφείλει πρώτα και πάνω από όλα να θωρακίσει και να περιφρουρήσει τις διαδικασίες και τους θεσμούς. Όσοι δεν το πράξουν, προφανώς δεν ενδιαφέρονται για την αλήθεια και τους θεσμούς.  

Η κυβέρνηση, με αίσθημα ευθύνης, είναι  αποφασισμένη να αντισταθεί και να ματαιώσει τα σχέδια ανωμαλίας που απεργάζονται διάφοροι. Η άποψη κανενός, σε μια ανοιχτή και φιλελεύθερη κοινωνία, δεν μπορεί να μένει στο απυρόβλητο και κανείς μας δεν έχει το παπικό αλάθητο».

«Το Politico ανασκεύασε μερικώς το δημοσίευμα - Βάσιμες οι ενστάσεις μας»

Με αφορμή τη συζήτηση που αναπτύχθηκε χθες, εξαιτίας δημοσιεύματος στη στήλη «Brussels Playbook» του Politico, ο κ. Οικονόμου σημείωσε: «Στη στήλη "Brussels Playbook" του Politico δημοσιεύτηκε ένα ρεπορτάζ, στο οποίο εμπεριέχονταν ανακρίβειες ως προς τα γεγονότα και ταυτόχρονα κρίσεις που εμφανίζονταν ως γεγονότα πέραν αμφισβήτησης. Η κυβέρνηση, ως όφειλε και δικαιούται, αντέδρασε τόσο με δημόσια ανακοίνωση, όσο και με επιστολή που απέστειλε στο Politico, στην οποία εξέθετε αναλυτικά και τεκμηριωμένα τις ενστάσεις και τις θέσεις της».

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνησης για δημοσίευμα του Politico για τις υποκλοπές


«Το Politico, σήμερα, αφού, υποθέτω, μελέτησε τις θέσεις μας, προβαίνει σε μερική ανασκευή του χθεσινού δημοσιεύματος, πράγμα που αποδεικνύει ότι οι ενστάσεις μας ήταν βάσιμες. Αν δεν ήταν, θα είχαν απορριφθεί εν συνόλω.

Για να συνεχίσει ο κ. Οικονόμου: «Όσοι καθ' υπερβολή αναπέμπουν μύδρους ενάντια στην κυβέρνηση επειδή τόλμησε να αμφισβητήσει ένα δημοσίευμα, αλήθεια τι έχουν να πουν σήμερα, που το ίδιο το Politico έσπευσε να ανασκευάσει όσα χθες δημοσίευε. Από πού και ως πού αυτό αποτελεί σκοταδισμό και απειλεί την ελευθερία του Τύπου. Η ελευθερία του Τύπου δεν απειλείται από τον διάλογο και τη δημόσια αντιπαράθεση, από την πολυφωνία. Απειλείται αντίθετα, ανάμεσα σε άλλα, από τη μονολιθικότητα και τη σιωπή».

«Σε σχέση με την χθεσινή αναφορά μου, στη δήλωσή μου, στην κυρία N. Σταμούλη, οφείλω να πω ότι ελέχθη καθ’ υπερβολή και θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί παρά το γεγονός ότι εδώ και αρκετό καιρό δεν διαχωρίζει στα κείμενά της τις προσωπικές της εκτιμήσεις, τις οποίες και προφανώς δικαιούται να έχει από γεγονότα που αρκετές φορές όπως αναδεικνύεται είναι ανακριβή, όπως συνέβη και πρόσφατα» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τις μεταναστευτικές πιέσεις στα σύνορά μας

«Το τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται, τόσο στον Έβρο, όσο και στα θαλάσσια σύνορα, μία αυξανόμενη πίεση από παράνομες μεταναστευτικές ροές, καθώς μόνο μέσα στον Αύγουστο αποπειράθηκαν μέχρι στιγμής να μπουν παρανόμως από τα ελληνοτουρκικά σύνορα 25.000 παράτυποι μετανάστες» σημείωσε για τις μεταναστευτικές πιέσεις. 

«Η τουρκική πλευρά - παραβιάζοντας τις διεθνείς Συνθήκες και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την κοινή δήλωσή της με την Ε.Ε. - επιχειρεί την εργαλειοποίηση των δυστυχισμένων αυτών ανθρώπων προκειμένου να εκβιάσει και να πλήξει τη χώρα μας» συμπλήρωσε. 

Αναφερόμενος στην τελευταία συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ τόνισε την  απόφαση για σταδιακή επέκταση του φράχτη σε όλο το μήκος του Έβρου ποταμού και την ενίσχυση όλων των εποπτικών μέσων, τόσο για τα χερσαία όσο και για τα θαλάσσια σύνορα.

Επιπλέον, θα προστεθούν  μέσα στο χειμώνα θα προστεθούν άλλοι 250 συνοριοφύλακες.

«Έχουμε αποδείξει ότι η χώρα μας ξέρει και μπορεί να διαχειριστεί και αυτό το ζήτημα με απόλυτη επάρκεια. Όσοι απεργάζονται ύποπτα σενάρια και σχέδια, θα αποτύχουν για μία ακόμη φορά παταγωδώς» είπε.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top