Ερντογάν: Η Ελλάδα ενοχλήθηκε πολύ από το γεωτρύπανο

«Λένε “τι κάνει αυτός ο Ερντογάν;”. Τη δουλειά μου κάνω»

Την άποψη ότι η Ελλάδα είναι «ανήσυχη» μετά τον απόπλου του Αμπντουλχαμίντ Χαν για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στην τελετή για τα εγκαίνια 34 υδροηλεκτρικών σταθμών, είπε: «Τι κάναμε χθες, προχθές; Κατευοδώσαμε το πλοίο γεώτρησης Αμπντουλχαμίτ Χαν από το (λιμάνι) Τασουτζού της Μερσίνας. Αλλά η Ελλάδα ενοχλήθηκε πολύ. "Ε, τι κάνει αυτός ο Ερντογάν;" είπε. E, ο Ερντογάν δεν κάνει τίποτα. Κάνει τη δουλειά του. Και αυτό το πλοίο είναι το πρώτο στον κόσμο. Είναι ένα γεωτρύπανο».

Νέες απειλές Ακάρ: Μη σκεφτείτε να πολεμήσετε εναντίον μας

«Για χρόνια δεν μπορούσαμε να νοικιάσουμε πλοίο με τα χρήματά μας για να τρυπήσουμε. Τώρα όμως έχουμε τέσσερα πλοία γεωτρήσεων, έχουμε δύο ερευνητικά πλοία. Τώρα είμαστε δυνατοί, είμαστε δυνατοί!», πρόσθεσε.

Ικανοποίηση στην Αθήνα για την πορεία του γεωτρύπανου «Αμπντουλχαμίτ Χαν»

Εξάλλου, σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο  Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, δήλωσε πως το τουρκικό γεωτρύπανο είναι έτοιμο να ξεκινήσει τη γεώτρησή του.

Προκλητική φιέστα Ερντογάν στον απόπλου του «Αμπντουλχαμίτ Χαν»

«Είμαστε πλέον εξοικειωμένοι με τη Μεσόγειο, σχεδόν όσο και στη Μαύρη Θάλασσα. Ξέρετε, κάναμε ένα διάλειμμα από τις γεωτρήσεις μας εκεί για 2 χρόνια, τραβήξαμε το στόλο μας κυρίως στη Μαύρη Θάλασσα, γιατί εκεί το πρόγραμμά μας ήταν πολύ πιο σφιχτό. Τώρα, από χθες, ξεκινήσαμε ξανά τις δραστηριότητές μας στη Μεσόγειο», είπε, μεταξύ άλλων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top